Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sitronposjert tørrfisk med sopprisotto



Sitronposjert tørrfisk med sopprisotto oppskrift.
Fotograf: Esten Borgos
Å posjere tørrfisken i klaret smør med sitron og kjørvel gir den en fantastisk smak. Som tilbehør lager du en sopprisotto hvor du kan bruke den soppen du ønsker.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
750grtørrfisk, utvannet og renset
0,5stksitron
200grklaret smør
1sskjørvel, frisk
1tssalt
6skive(r)chorizopølse

Sopprisotto

5dlgrønnsaksbuljong
1stksjalottløk
175grrisottoris, (arborioris)
1ssolivenolje
2sssmør
1dlparmesanost
150graromasopp
150graspargesbønner
1dashsalt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-selleri
Spor-av-sennep
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sitronposjert tørrfisk med sopprisotto med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier256,741 455,59Kcal
Protein28,74162,94gram
Karbohydrat2,7615,65gram
Kostfiber0,211,19gram
Fett14,4882,09gram
Mettet fett8,1446,15gram
Salt0,895,03gram
Pris på oppskriftenKr 16,73Kr 94,85Kroner
Hele oppskriften veier2 268 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær tørrfisken i serveringsstykker.
Skjær strimler av sitronskallet og press saften.
Kok opp smør med sitronskall og saft, kjørvel og salt i en kasserolle.
Legg i fiskestykkene og la dem trekke til de er gjennomkokte, ca. 5 minutter. Rist chorizoskiver på tørr stekepanne.

Sopprisotto
Kok opp grønnsaksbuljong.
Finhakk sjalottløk og surr den sammen med risen i olivenolje til alle riskornene og løken blir blanke.
Spe litt om gangen med kokende buljong. Rør hele tiden og la væsken koke inn mellom hver speing. Risottoen skal ha konsistens som velling når den er ferdig.
Spe med mer buljong hvis den ser ut til å bli tørr.
Rør inn smør og revet parmesan, og smak til med salt og pepper. Rens og del soppen i mindre biter.
Surr dem i olje sammen med aspargesbønner i 2-3 minutter.
Bland sopp og aspargesbønner med risottoen, og la det få et godt oppkok. Server tørrfisken med sopprisotto og chorizoskiver.

Tips:
Om du ikke har klaret smør kan du også bruke usaltet smør.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 31135)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Italiensk tradisjonell tørrfisk.Italiensk tradisjonell tørrfisk.
Denne retten har 193,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Middelhavsinspirert tørrfisk.Middelhavsinspirert tørrfisk.
Denne retten har 188,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronposjert tørrfisk med sopprisotto.Sitronposjert tørrfisk med sopprisotto.
Denne retten har 256,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tørrfisk på benediktiners vis.Tørrfisk på benediktiners vis.
Denne retten har 282,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spansk tørrfiskrett.Spansk tørrfiskrett.
Denne retten har 200,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Burrida di Stoccafisso. Tørrfisk ”burrida”.Burrida di Stoccafisso. Tørrfisk ”burrida”.
Denne retten har 151,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.