Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sitronterter



Sitronterter oppskrift.
Fotograf: Frukt.no
Sitronterter i porsjonsstørrelser. Deilige små munnfuller...

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Tertebunn:

250grsmør
5dlhvetemel
2,5dlmelis
1stkeggehvite

Sitronkrem:

Ca 4stksitron (4 dl sitronjus)
1ssmaisstivelse (maizena)
150grsukker
5stkstore egg
150grsmør

Marengs:

3stkeggehvite
200grsukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sitronterter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier326,716 518,52Kcal
Protein4,3686,99gram
Karbohydrat36,06719,47gram
Kostfiber1,0220,35gram
Fett18,11361,33gram
Mettet fett11,06220,67gram
Salt0,346,88gram
Pris på oppskriftenKr 3,14Kr 62,65Kroner
Hele oppskriften veier1 995 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Tertebunn:
Bland sammen temperert smør med mel og melis til blandingen får en ”sandaktig” konsistens. Tilsett eggehviten og bland alt godt sammen. La deigen hvile i kjøleskapet i 1 time.

Kjevle ut deigen til den er ca. 2 mm tykk og press den ned i terteformer. Stek tertebunnene på 170 °C i 10 min.

Sitronkrem:
Kok opp sitronjusen i en kjele. Pisk sammen maisennamel og sukker, bland deretter inn eggene og pisk alt godt. Hell den kokende jusen over eggeblandingen, pisk godt hele tiden for å unngå at eggene skiller seg. Hell blandingen tilbake i kjelen og kok opp en gang til mens du pisker hardt hele tiden. Bland inn smør.

Fyll kremen i de ferdigstekte tertebunnene og stek tertene 5 minutter til i ovnen på 170 °C.

Marengs:
Pisk eggehviter og sukker over vannbad til det når ca. 60 °C. Pisk deretter blandingen til den blir stiv.
Sprøyt tertene med marengsen og brenn toppen av sitrontertene med en gassbrenner eller under grillen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 27932)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Frisk sitronterte.Frisk sitronterte.
Denne retten har 320,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronterter.Sitronterter.
Denne retten har 326,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.