Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sjøkreps i purreform




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
6stksjøkreps, kokt og renset
200grrenskåret torsk, kokt
noen store dillkvaster
litt finrevet sitronskall
1dashsalt
1dashpepper
3tsgelatin pulver
4stk storpurrer


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sjøkreps i purreform med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier42,31140,12Kcal
Protein6,0720,10gram
Karbohydrat2,718,97gram
Kostfiber2,116,99gram
Fett0,331,09gram
Mettet fett0,020,07gram
Salt0,441,47gram
Pris på oppskriftenKr 6,83Kr 22,62Kroner
Hele oppskriften veier1 325 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ta en brødform og skjær purrene i samme lengde som formen. Skjær et dypt langsgående snitt i purrestavene og vask dem grundig. Kok dem møre i saltet vann, slik at både det grønne og det hvite er mykt, men ikke helt ihjelkokt. Ta dem ut, press ut vann og legg dem lunt.

Skjær krepsehalene i mindre biter og bland med torsk, hakket dill og sitronskall, samt salt og pepper.

Kle formen innvendig med plastfolie slik at fliken av plasten henger godt over kanten. Løs gelatinpulveretet opp i en liten skvett vann. Legg purre i bunnen av formen og litt opp langs kanten, sprut på litt gelatin, fordel fyllet i purren, ta litt mer gelatin og dekk det helt med purre, med en siste dusj gelatin på toppen.

Lukk med plastflikene og legg formen i press. La det stå i kjøleskapet noen timer og server i tykke skiver, gjerne med sennepsmajones til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7788)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kreps Jambalaya.Kreps Jambalaya.
Denne retten har 131,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjøkreps naturell.Sjøkreps naturell.
Denne retten har 42,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 20,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.