Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sjøkreps med grønnsaker og smørsaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
8stksjøkrepshaler (eller 12-16 scampi)
2kopp(er)rotgrønnsaker, skåret julienne (strimler)
1potte(r)estragon
olje /smør

Smørsaus

200grsmør
1stksjalottløk
0,5dlkremfløte
0,75dlhvitvin, tørr
Limesaft


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sjøkreps med grønnsaker og smørsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier292,05512,77Kcal
Protein3,055,36gram
Karbohydrat7,7613,62gram
Kostfiber0,991,74gram
Fett26,6446,77gram
Mettet fett16,8629,60gram
Alkohol1,01 %
Salt0,470,83gram
Pris på oppskriftenKr 8,63Kr 15,15Kroner
Hele oppskriften veier702 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Klipp over skallet (langsmed) på den ene siden av krepsene/scampiene. Skjær litt inn og brett dem ut. Skrell og rens rotgrønnsaker, strimle dem og forvell et par minutter.
Finhakk sjalottløk til sausen og kok den sammen med hvitvin til du har 1 ss igjen. Tilsett fløte og kok opp. Skjær smør i terninger og tilsett litt etter litt under stadig omrøring. Bruk svak varme.
Sausen skal ikke koke. Smak til med limesaft, og sil fra løken like før servering. Smørdamp grønnsakene med masse hakket estragon.

Ha olje i en jernpanne og legg i kreps med skallet ned. Stekes et par minutter. Over på tallerkener. Fordel grønnsakene over og ha smørsaus over/rundt. Serveres straks.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 21620)
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.