Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sjøkreps med grapefruktkaramell




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
16stksjøkreps
0,5tsCayennepepper
olje til steking
5stkgrapefrukter
8stksukkerbiter
1dlrødvinseddik
2stksjalottløk
2dlhvitvin
2ssvann
4sssmør
0,5stksitron
frisk koriander
1dashsalt
1dashsvart pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Skalldyr
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sjøkreps med grapefruktkaramell med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier94,74320,15Kcal
Protein0,812,74gram
Karbohydrat6,0820,55gram
Kostfiber0,802,70gram
Fett6,1920,92gram
Mettet fett3,9313,28gram
Alkohol1,41 %
Salt0,230,77gram
Pris på oppskriftenKr 6,01Kr 20,31Kroner
Hele oppskriften veier1 352 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrell to av grapefruktene slik at det ikke sitter igjen noe av det hvite. Bruk en skarp kniv til å skjære inn langs hinnene som skiller båtene, slik at du får ut båter med helt rent fruktkjøtt. Press saften ut av de tre andre grapefruktene og ha den i en bolle.

Finhakk sjalottløk. Mål opp rødvinseddik og hvitvin.

Ha sukkerbitene i en kjele på relativt sterk varme, men en liten skvett vann, til sukkeret smelter og blir til karamell. Tilsett sjalottløken og hell på rødvinseddiken umiddelbart, slik at karamellen ikke blir svidd. Kok dette inn til all eddiken er trukket helt inn i løken, men pass på at løken ikke blir tørr og begynner å steke igjen. Tilsett så hvitvin og kok til løken begynner å bli "sørpete".

Litt før du skal servere sausen heller du i 2 ss vann og lar det koke opp. Skjær smør i små terninger, som du pisker inn litt om gangen mens sausen småkoker. Smak til med litt sitronsaft og nykvernet pepper.

Rens sjøkrepsen og krydre halene med kajennepepper. Stek dem 1 minutt i glovarm panne med en ts olje. Ha så på en ss olje, rist litt på pannen og ta dem ut.

Ha en 1/2 ts sukker i samme panne, og stek grapefruktfiletene til de så vidt er gjennomvarme, sammen med litt koriander.

Legg grapefruktfiletene og kreps på tallerkener og slå sausen over.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7863)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.