Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sjøkreps med kalvebrissel




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
300grkalvebrissel
4stkhele kokte kreps
16stkkrepsehaler
vann
2stksjalottløk
1tshel pepper
2sseddik
1stklaurbærblad
1sssmør
1ssolje
0,5tssalt
0,25tspepper

Saus:

3stksjalottløk
1feddhvitløk
1ssolje
0,5dlcognac
3dlsherry
0,25tssafran eller gurkemeie
3dlkalvekraft/fond
1sssoyasaus
2sscréme fraîche
1dashsalt
grovmalt pepper

Grønnsaker:

2stkgulrøtter
0,5stkpersillerot
0,5stkpurre (den grønne delen)
2sssmør/olje


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Skalldyr
Soya
Spor-av-Peanøtter
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sjøkreps med kalvebrissel med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier106,51437,08Kcal
Protein4,6018,88gram
Karbohydrat3,4714,24gram
Kostfiber0,642,63gram
Fett5,3622,00gram
Mettet fett2,389,77gram
Alkohol3,53 %
Salt0,863,53gram
Pris på oppskriftenKr 13,55Kr 55,60Kroner
Hele oppskriften veier1 641 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg kalvebrisselen i kaldt vann ca 12 timer. Skyll brisselen og forvell den i kokende vann ca 2 minutter. Avkjøl under rennende kaldt vann.

Legg brisselen i kjelen på nytt og fyll på vann til det dekker brisselen. Ha i båter av løk, laurbærblad, hel pepper og eddik. La det småkoke ca 45 minutter. Avkjøl i kaldt vann. Rens brisselen for skinn og fett. Tørk av den.

Skjær brisselen i terninger og stek dem gyllenbrune i olje og smør. Strø over salt og pepper

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres løken blank i en kjele.

Tilsett cognac, sherry og halvparten av kraften (se egen oppskrift). Knus skall av rensede kreps og legg skallet i kraften. La det koke inn til ca. halvparten. Sil kraften.

Tilsett resten av kraften, soyasaus, safran/gurkemeie og créme fraîche. Kok opp. La sausen småkoke noen minutter, til den tykner.

Skjær persillerot, gulrøtter og purre i strimler. Smørdamp grønnsakene noen minutter.

Server hel kreps, grønnsaker, krepsehalene og brisselterningene som forrett eller smårett.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7865)
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ovnsbakt sjøkreps.Ovnsbakt sjøkreps.
Denne retten har 337,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 33,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skalldyr med sitrus til forrett.Skalldyr med sitrus til forrett.
Denne retten har 104,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet piggvar og lettrøkt sjøkreps med blomkålkrem og sjøkrepssitrongresskum.Grillet piggvar og lettrøkt sjøkreps med blom.
Denne retten har 198,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.