Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sjøkreps med kryddersmør




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgrå og fersk sjøkreps
500grsmør, romtemperert
3feddhvitløk, finhakket
0,5bunt(er)hakket flatpersille
1sstimian, tørket
4ssbalsamico, soppsausen Fungi eller soyasaus
1stksitron, saften


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Skalldyr
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sjøkreps med kryddersmør med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier405,18977,29Kcal
Protein3,187,67gram
Karbohydrat1,493,59gram
Kostfiber0,290,70gram
Fett42,88103,43gram
Mettet fett27,4866,28gram
Salt1,152,78gram
Pris på oppskriftenKr 11,26Kr 27,16Kroner
Hele oppskriften veier965 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Pisk smøret i en kjøkkenmaskin med visp ca 15 minutter, til smøret er hvitt og luftig. Ha i hvitløk, persille, balsamico eller det andre, timian og sitronsaft. Pisk dette i 5 minutter til.

Del krepsene i to på langs ved å stikke en skarp kniv i hodet på dem og del halen fast og bestemt på midten, snu kniven og del hodet på samme måte. Ta ut paven, som ligger lik en liten pose under øynene. Fjern også den svarte strengen som noen ganger synes ned langs halen.

Legg halvparten av krepsene med kjøttsiden opp i en langpanne og fordel kryddersmøret over, gjør det samme med resten av krepsene i en annen langpanne.

Overflødig kryddersmør legges i fryseren til senere bruk.

Stek krepsepannene hver for seg i ovn på 250 C i rundt 10 minutter, litt avhengig av størrelsen, men pass på at de ikke tørrstekes.

Server med nystekt baguette og rikelig med vin.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7789)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.