Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sjøkreps med sjokoladesaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
12stksjøkreps, store eller 16 mindre
2ssolivenolje
1dashsalt
1dashpepper

Sjokoladesaus:

sjøkrepshoder og skall
1dlolivenolje
125grmire poix (en blanding av purre, løk, selleri og gulrøtter)
2feddhvitløk
3sstomatpuré
1tstimian, tørket
1tsCayennepepper
1sspaprikapulver
0,5stang(stenger)vaniljestang
2stknelliker, hele
0,5plate(r)kokesjokolade
2sssmør, usaltet


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Skalldyr
Spor-av-egg
Spor-av-gluten
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sjøkreps med sjokoladesaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier420,60506,35Kcal
Protein3,063,68gram
Karbohydrat15,7218,92gram
Kostfiber2,733,29gram
Fett37,7845,48gram
Mettet fett12,3414,86gram
Salt0,450,54gram
Pris på oppskriftenKr 8,11Kr 9,76Kroner
Hele oppskriften veier482 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens sjøkrepsen. Skjær et snitt langs ryggen, fjern tarmen og legg halene til side.

Sett en stor kjele på kokeplaten. Skru varmen på fullt. Skjær grønnsakene i terninger på 1/2 centimeter. Del hvitløksfeddene i to på langs. Hell oljen i den varme kjelen, legg sjøkrepshodene og skall i, og knus den så godt du kan med en tresleiv. Fres det i ca 5 minutter, mens du hele tiden hakker i det med sleiva.

Tilsett grønnsakene, tomatpuré, vaniljestangen og krydderiene. Stek det hele i ytterligere 1 minutt. Ha i kaldt vann slik at det dekker. Kok opp og la det småkoke i omtrent 30 minutter. Sil kraften gjennom en fin sil og kok den inn til en fjerdedel. Pisk smøret in i kraften under koking. Nå skal kraften være tykk som en saus, kok videre om den er for tynn.

Rett før servering pisker du in sjokoladen og koker opp sausen, men ikke la den stå og koke etter at sjokoladen er hatt i.

Krydre krepsehalene med salt og pepper. Sett en teflonpanne på sterk varme, ha i olivenolje og stek dem i 2 minutter.

Legg halene på varme tallerkener. Fordel sausen rundt. Ikke server noe annet til. Kun god vin.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7866)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.