Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sjøkreps tempura til 2




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkkjempe reker (uten hode)eller sjøkrepshaler
25grhvetemel , pluss litt ekstra
0,5stkegg direkte fra kjøleskapet
0,5dlvann, iskaldt
3,5dlsolsikkeolje eller rapsolje

Salat

0,5stkmango i terninger
0,5stkfinhakket rødløk
0,25stkfinhakket chili
grovhakket koriander
eller bladpersille
1dashsalt
1dashpepper
25gr(frityrolje, mengden som tas opp av krepsen og kun til fettberegning)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sjøkreps tempura til 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier515,791 621,44Kcal
Protein2,457,70gram
Karbohydrat5,5917,57gram
Kostfiber0,571,79gram
Fett53,61168,53gram
Mettet fett5,5617,48gram
Salt0,240,77gram
Pris på oppskriftenKr 3,38Kr 10,63Kroner
Hele oppskriften veier629 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fjern skall fra reker (fjern tarmen langs ryggen) eller krepsehaler. Skjær små snitt på tvers av rekene så de kan rettes ut. Sikt melet og visp sammen kaldt vann og egg. Tilsett melet, litt etter litt og visp hele tiden for å unngå klumper. Varm oljen til den bobler (forsiktig!) når du stikker en trepinne nedi. Elektrisk frityr skal vise 180 gr varme.
Dryss reker/krepsehaler lett med mel og dypp dem i tempurarøren. Stek dem ca. 1 minutt i oljen til de er sprø. Pass på så det ikke spruter! Ta opp med hullsleiv og la renne av på husholdningspapir.
Bruk mangokjøttet rundt steinen til puré. Bland alle ingrediensene til salaten. Bland inn puréen og smak til med salt og pepper.
Legg salat som to hauger midt på tallerkener. Ha reker/krepsehaler på toppen. Legg på litt frisk småsalat og ringle rundt en søt chilisaus (evt. søt soya).

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 25688)
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Camaron Rebosado.Camaron Rebosado.
Denne retten har 182,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.