Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sjøkrepssaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3stksjøkreps
250grmeierismør
100grrotselleri
100grpurreløk
100grgulrot
1literfiskekraft
timian
paprikapulver
1dashhel sort pepper
laurbærblad


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk
Selleri
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sjøkrepssaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier133,08535,71Kcal
Protein2,128,53gram
Karbohydrat0,903,62gram
Kostfiber0,562,25gram
Fett13,3253,62gram
Mettet fett8,3633,65gram
Salt0,532,11gram
Pris på oppskriftenKr 2,74Kr 11,03Kroner
Hele oppskriften veier1 610 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bruk av skalldyr var ikke vanlig blant folk flest tidligere. Det ble ikke betraktet som ordentlig mat. Derimot var det vanlig blant overklassen og i de øvre sosiale lag på 1700- og 1800-tallet.

Sjøkrepsskall knuses i kjøkkenmaskin sammen med meierismør. Grovt kuttede rotgrønnsaker freses sammen med sjøkrepsskallet. Så tilsettes god fiskekraft. Det hele kokes knapt 1 time. Siles og jevnes. Kokes med timian, paprikapulver, hel sort pepper og et laurbørblad. Jevnes med litt mel/smør.

Det anbefales å brukes sausen til Piggvarruller. Se egen oppskrift.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13379)
Kategori: Saus
Land: Norge
Fylke: Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.