Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sjøtunge med blåskjell




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stksjøtunger
2sssalt
1stk litegulrot
1stk liteløk
1dlhvitvin
vann

Saus:

100grsjampinjonger
2sssmør
2sshvetemel
fiskekraft og blåskjellkraft
0,75dlfløte
1stkeggeplomme
1liten boksblåskjell
garner med grønt
kokt ris, erter og gulrøtter til servering


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Egg
Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sjøtunge med blåskjell med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier116,72367,62Kcal
Protein10,4032,76gram
Karbohydrat2,076,52gram
Kostfiber0,240,76gram
Fett6,7921,39gram
Mettet fett3,8312,06gram
Alkohol0,75 %
Salt3,4110,76gram
Pris på oppskriftenKr 13,35Kr 42,05Kroner
Hele oppskriften veier1 260 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens og fileter sjøtungene. Dryss filetene med halvparten av saltet.

Kok kraft på skinn og ben med så mye vann at det så vidt dekker, gulrot i skiver, grovhakket løk, resten av saltet og hvitvin. Kraften bør ikke koke mer enn 20 minutter, da den ellers lett vil få limsmak. Sil kraften.

Damp sjøtungefiletene forsiktig i fiskekraften.

Saus: Fres sjampinjonger i smør uten at de blir for brune.

Dryss med hvetemel og spe med kraft fra blåskjell og fiskekraft til en passe tykk saus.

Visp eggeplommene og fløte sammen og spe det i sausen. Tilsett blåskjell og la dem bli varme. Sausen må ikke koke.

Anrett sjøtungefiletene på varmt fat. Hell sausen over og pynt med grønt.

Server sjøtungene med kokt ris, erter og gulrøtter eller andre grønnsaker.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7741)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.