Sjekkeskrei

Bilde av Sjekkeskrei.
Fotograf: Knut Pettersen

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2stk filetfiletstykker av skrei ca 200 gram pr stk (man kan og bruke annen fisk feks isgalt som er nydelig)
2sssalt
1sseddik eller sitronsaft
2stklaurbærblad
6skive(r)bacon(evt spekeskinke)
Ca 3sssolsikke/raps olje

Grønnsaker

1dashSalt og pepper etter ønske
1stkrød paprika
2grgulrøtter
100grfrosne erter
0,5stkgul løk
1dlspinat
2porsjon(er)amandine poteter

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 114,05 Kcal
Protein 8,35 g
Fett 6,79 g
Karbo 4,34 g
Pris 7,47.- kr

Perfekt for valentinesdagen

Fremgangsmåten:

Skrell og kok poteter først. ikke kok dem for lenge, kjenn etter med en spiss gaffel. (Du kan selvfølgelig servere med feks ris)

Kok så opp lettsaltet vann med eddik og laurbærblad. Skru ned varmen og legg forsiktig i fisken. La den trekke ca 8-10 minutter. Vannet skal ikke koke, bare en boble nå og da. (Har du en dampgryte så bruker du den ). Løft opp fisken med en hullsleiv og hold den varm om det ikke klaffer med woking av grønnsaker.
Du kan se om fisk er kokt ved å pirke med en skarp kniv i den. Du ser de vertikale strekene på bildet i fisken, disse skal skille seg om du pirker forsiktig i en av de med knivspissen.

Samtidig som fisken koker så varmer du opp litt olje i en wok. Når det er varmt legges baconskivene i. Noen sekunder på hver side og tas så opp og legges til side. Om du vil ha de sprø, stekes de i tørr stekepanne alene først i noen minutter. Men jeg foretrekker bacon her litt myk.

I samme oljen wokes så gulrøtter, paprika, løk i strimler raskt. Etter 1-2 minutter har du i ertene og spinatblader. Fersk spinat "forsvinner" ved steking, men gir en god aroma i retten. La alt godgjøre seg noen minutter i woken. Du kan evt krydre med litt pepper og salt.

Servering:
Bruk varme tallerkener(bare sett de noen minutter i stekeovn eller legg i kokende vann i vasken, før de tas opp og tørkes like før servering).
Anrett bacon og grønnsaker midt på tallerken. Legg skreistykket over. Dander baconskivene rundt. Hell over resten av oljen fra woken. Pynt med litt fersk rosmarin. Legg kokte poteter i en skål ved siden av.
Om ønskelig kan man smelte litt ekstra meierismør i woken og servere ved siden av for dere som er "sausmennesker".

Tips for å holde mat varm mens man lager det andre ferdig.
Vi pleier å sette stekeovnen på 100 grader. Legg så aktuell mat på en tallerken, legg over en annen tallerken på hodet og sett inn i ovnen (ved sprøstekte ting bruker man ikke en tallerken over, men litt bakepapir, men blir fort tørr da). Men ettersom erfaringen kommer klarer man ofte å treffe slik at alt er ferdig samtidig.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Kokt/dampet
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
Oppskriften har hatt 634 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 31165)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!