Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sjokoladekake 5




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
150grsmør
150grpotetmel
2stkegg
2stkeggeplommer
150grsukker

Vaniljekrem:

3dlmelk
2stkeggeplommer
1tspotetmel
1ssvaniljesukker
1,5sssukker

Glasur:

2,5dlmelis
2sskakao
1ssvaniljesukker
2sskaffe

Smørkrem:

150grsmør
1sssukker
1ssvaniljesukker
1/3 av vaniljekremen


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Sjokoladekake 5 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier355,184 831,80402,65Kcal
Protein3,1943,403,62gram
Karbohydrat38,17519,2643,27gram
Kostfiber0,557,480,62gram
Fett20,96285,1423,76gram
Mettet fett12,70172,7714,40gram
Salt0,354,730,39gram
Pris på oppskriftenKr 3,61Kr 49,11Kr 4,09.-
Hele oppskriften veier1 360 totalt1 360 pr porsj113 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Varm smøret litt og rør det med potetmelet til det blir lyst og lett. Pisk egg og sukker til eggedosis og bland alt sammen. Stek 3 kaker av røren.

Alt til vaniljekremen blandes i en tykkbunnet gryte og tyknes over varmen,
Røres til den er kald.

Glasuren lages som vanlig ved at man blander det tørre og tilsetter det andre mens man rører.

Smøret til smørkremen røres hvitt med sukkeret. Vaniljekremen tilsettesgradvis mens man rører kraftig. Smak til med vanilje. Ta vekk litt smørkrem før vaniljekremen has i.

Kakene legges på hverandre med krem imellom. Kaken dekkes med sjokolade glasur. Og pyntes med litt av smørkremen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Elbjørg Pettersen
(Intern: 2118967018)
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.