Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sjokoladekake med bjørnebærkesam



Sjokoladekake med bjørnebærkesam oppskrift.
Fotograf: Tore Røyneland , Image Photo AS
navn Wenche Kjelsaas
yrke konditor
Wenche Kjelsaas begynte hos Baker Hansen i 1992. I 1994 tok hun svennebrev som konditor.
Årets kake 2009 er hennes første erfaring som deltaker i en konkurranse innen faget. Hun fikk tildelt første pris for den mest rocka kaka etter utseende tildelt av glamrockeren Åge Steen Nilsen. Av fagjuryen fikk hun tildelt fjerdeplassen


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Bunn

2,5dlsukker
1,5dlhvetemel
1dlkakao
1tsbakepulver
1stkegg
100grsmeltet smør
0,5krmsalt
0,5dlhasselnøtter
0,5dlmandler

Sjokoladefyll

100grsjokolade, 70 %
3dlpuffet ris
2ssNugatti
4,5dlvaniljekesam
450grbjørnebær
0,5stkvaniljestang
4plate(r)gelatin

Mikr ofon

75grglykose
30grsukker
20grvann
250grsjokolade


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Soya
Spor-av-egg
Spor-av-gluten
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Sjokoladekake med bjørnebærkesam med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier287,735 643,51282,18Kcal
Protein5,0498,854,94gram
Karbohydrat34,72680,9934,05gram
Kostfiber2,8355,512,78gram
Fett13,67268,1213,41gram
Mettet fett7,22141,617,08gram
Salt0,224,270,21gram
Pris på oppskriftenKr 10,60Kr 207,91Kr 10,40.-
Hele oppskriften veier1 961 totalt1 961 pr porsj98 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20

Bunn:
Rist hasselnøtter, gni av skallet. Skold mandlene. Bland ingrediensene til bunnen, unntatt nøtter og mandler. Grovhakk nøtter og mandler, og tilsett massen. Hell i form, 22 i diameter. Stekes på 175 °C i 15 min. Avkjøles.

Sjokoladefyll
Mos bjørnebær, ha i kesam, vaniljestang og smeltet gelatin. Hell i form.
Smelt sjokolade i vannbad.
Bland i puffet ris og Nugatti. Ha i formen oppå bunnen.

Topp
Er det samme som bunn. ¼ mengde, stekt i 7 min.

Flammer
Hvit sjokolade med rød kakaospray og litt gullspray.

Mikrofon
Varm sukker, vann og glykose til det er løst opp, ikke kokes. Hell sukkerblanding i sjokoladen og rør godt. Arbeid massen sammen på marmor til den er kjølt ned. Modellert og sprayet med sølvspray.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Baker og konditor
(Intern: 25973)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sjokoladekake med bjørnebærkesam.Sjokoladekake med bjørnebærkesam.
Denne retten har 287,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bjørnebærblomstens drøm.Bjørnebærblomstens drøm.
Denne retten har 266,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.