Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sjokoladekake med kaffekrem




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Kakedeig:

125grsukker
4stkeggeplommer
50grsmeltet margarin (melk og soyafri)
50grkakao eller 150 g smeltet sjokolade
50grmarsipan
1tsbakepulver
80grmel
4stkeggehviter, stivpiska

Krem:

2stkeggehviter
100grmelis
100grmargarin (melk og soyafri)
1sspulverkaffe
litt kokende vann


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Nøtter
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Sjokoladekake med kaffekrem med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier354,143 042,06253,51Kcal
Protein7,0560,565,05gram
Karbohydrat37,15319,1226,59gram
Kostfiber2,0017,181,43gram
Fett19,26165,4413,79gram
Mettet fett7,8167,095,59gram
Salt0,292,470,21gram
Pris på oppskriftenKr 4,10Kr 35,22Kr 2,93.-
Hele oppskriften veier859 totalt859 pr porsj72 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Pisk eggeplommer og sukker luftigt, tilsett margarin, kakao og marsipan, og pisk et par min. med elpisker. Tilsett bakepulver og mel, og vend de stivpiskete hviter i deigen. Bakes i en velsmurt springform ca. 45 min. ved 175 grader.

Til kremen piskes eggehviter og melis meget stive i en skål over vannbad. (Gryten med vann kan settes over, mens kakedeigen lages, så er vannet kokende, når kremen skal laves, og så går det raskere.) Smøret røres grundig i, og kremen smakes til med oppløst pulverkaffe. Kremen settes kaldt, til den er stiv nok til å bli smurt ut.

Den avkjølede kakebunn deles og legges sammen med kremen og drysses med melis. Kaken kan pyntes med sjokolade.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Familien Østergaard
(Intern: 3477)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Diett/allergi: Uten melk
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.