Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sjokoladekake med karamelliserte hasselnøtter



Sjokoladekake med karamelliserte hasselnøtter oppskrift.
Fotograf: Kylling.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Bunn:

120grhasselnøtter
180grkokesjokolade
180grsmør
4stkegg
2dlsukker
30grhvetemel
finrevet skall av 1 appelsin

Glasur:

1dlkremfløte
180grkokesjokolade
1,5tshonning
1tskonjakk
0,5tssitruslikør

Karamelliserte hasselnøtter:

3sssukker
30grhasselnøtter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Spor-av-egg
Spor-av-gluten
Spor-av-lupiner
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Sjokoladekake med karamelliserte hasselnøtter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier457,315 893,63368,35Kcal
Protein6,1178,744,92gram
Karbohydrat36,98476,5829,79gram
Kostfiber2,6634,282,14gram
Fett30,93398,6124,91gram
Alkohol0,18 %2,320,14gram
Mettet fett14,93192,4112,03gram
Salt0,263,300,21gram
Pris på oppskriftenKr 7,09Kr 91,37Kr 5,71.-
Hele oppskriften veier1 289 totalt1 289 pr porsj81 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 stykker

Finhakk nøttene i en matprosessor. Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smøret ved svak varme. Skill eggene. Visp eggeplommene med halvparten av sukkeret til en tykk eggedosis. Hell i sjokoladeblandingen under omrøring. Rør inn revne nøtter og finrevet appelsinskall.

Stivpisk eggehvitene og tilsett litt og litt sukker i gangen. Pisk til du har en tykk marengs. Vend marengsmassen inn i røren. Hell røren i en smurt form, ca. 24 cm i diameter, og stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl kaken på rist.

Kok opp fløten og ta den av platen. Brekk sjokoladen i biter og ha den i fløten. La sjokoladen bli myk. Tilsett honning, konjakk og likør og rør sammen glasuren. Avkjøl glasuren ca. ½ time før kaken glasseres.

Legg hasselnøttene i en langpanne og rist dem i ca. 10 minutter ved 175 °C. Avkjøl dem litt. Gni dem mellom hendene eller i et håndkle for å fjerne det brune skallet.

Ha sukkeret i en kjele og smelt det. Ha i nøttene og vend dem i karamellen. Ta dem opp og legg dem på en tallerken til de er kalde. Ta opp karamell med to teskjeer og trekk karamellen i lange tråder. Pynt kaken med karamelliserte hasselnøtter og karamelltråder.

Tips:
Dersom karamellen blir for kald og for seig kan den varmes opp igjen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 17496)
Kategori: Langpannekake
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sjokoladekake med karamelliserte hasselnøtter.Sjokoladekake med karamelliserte hasselnøtter.
Denne retten har 457,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Formkake med sjokolade og nøtter.Formkake med sjokolade og nøtter.
Denne retten har 387,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.