Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sjokoladekjeks med marsipan



Sjokoladekjeks med marsipan oppskrift.
Fotograf: Aina Hole
Her har du en fin oppskrift på småkaker som du enten kan gi bort i gave eller ha i kremmerhus som du henger på juletreet.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
200grmykt smør
2,5dlbrunt sukker
1stkegg
6dlhvetemel
4sskakaopulver
200grmarsipan
120grlys kokesjokolade


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Soya
Spor-av-gluten
Spor-av-nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Sjokoladekjeks med marsipan med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier458,525 385,04149,58Kcal
Protein7,2284,792,36gram
Karbohydrat53,41627,2717,42gram
Kostfiber2,7932,770,91gram
Fett23,38274,587,63gram
Mettet fett11,90139,763,88gram
Salt0,293,350,09gram
Pris på oppskriftenKr 4,46Kr 52,38Kr 1,45.-
Hele oppskriften veier1 174 totalt1 174 pr porsj33 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 36 stk

Forvarm ovnen til 190 grader. Smør to stekebrett.
Rør smør og sukker hvitt i en bolle. Tilsett egget og pisk blandingen sammen.
Sikt mel og kakao i røren. Bland deigen sammen med en treskje, og deretter med rene hender. Elt sammen til en løs deig.
Kjevle ut ca halvparten av deigen på en lett melstrødd arbeidsplate. Tykkelsen skal være ca 5 med mer. (Tenk pepperkaker)
Bruk en 5 cm stor utstikker. Et lite glass kan også gjøre nytten. Stikk ut rundinger og kjevle ut deigen etter behov inntil du har ca 36 rundinger.
Del marsipanen i 36 like store biter,
Trill marsipanbitene til kuler, trykk dem lett flate og legg èn på hver deigrunding.
Kjevl ut resten av deigen, stikk ut flere rundinger og legg dem på marsipanen. Trykk deigen godt langs kanten.
Stek småkakene i ca 10 minutter eller inntil de har hevet seg og begynner å sprekke i overflaten. Avkjøles på stekebrettet i noen minutter og avkjøles videre på rist.
Smelt sjokoladen over vannbad. Ha den i en sprøytepose, og sprøyt raskt et mønster på kakene.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 24531)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Småkaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sjokoladekjeks med marsipan.Sjokoladekjeks med marsipan.
Denne retten har 458,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 53,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.