Sjokoladepai fra Mississippi

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
250grhvetemel
150grusaltet smør
2stkeggeplommer
Ca 1,5ssisvann

Til fyllet:

3stkegg, hvite og plomme skilt
4tsmaizena
75grlyst brunt sukker
4dlmelk
150grhalvsøt sjokolade, brukket i ruter
1tsvaniljeessensIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1pakkegelatin pulver
3ssvann
2tsmørk rom

Til toppen:

1,75dlkremfløte
sjokoladespon

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 292,69 Kcal
Protein 6,31 g
Fett 18,42 g
Karbo 24,52 g
Pris 4,82.- kr

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 6 stykker

Sikt melet i en bolle og smuldre smøret til blandingen likner grove brødsmuler. Rør inn eggeplommene sammen med akkurat nok isvann til å binde det hele sammen til en løs deig. Kjevle den ut på en lett melstrødd arbeidsplate og ha den i en 22 cm terteform. Avkjøles ca 30 minutter.

Varm ovnen til 190 C. Prikk bunnen godt med gaffel, dekk med matpapir holdt nede med tørkede erter og stek bunnen 10 minutter. Fjern de tørkede ertene og papiret, sett paibunnen inn i ovnen igjen og stek den 10 minutter til inntil bunnen er sprø og gyllen. Avkjøl paibunnen i formen.

Lag fyllet. Bland eggeplommer, maisenna og 2 ss sukker i en bolle. Varm melken i en kjele til rett oppunder kokepunktet og visp den inn i eggeblandingen. Ha det tilbake i en ren kjele og rør over svak varme til eggekremen er tyknet og glatt. Hall halvparten av eggekremen i en bolle.

Smelt sjokoladen i en ildfast bolle over varmt vann og rør inn eggekremen i bollen sammen med vaniljeessensen. Fordel kremen i paibunnen, dekk med plastfolie for å unngå at det dannes hinne, avkjøl og sett paien i kjøleskapet til den er stivnet.

Dryss gelatin i vannet i en liten bolle, la det stå litt og sett bollen over sydende vann inntil all gelatinen er oppløst. Rør den inn i resten av eggekremen sammen med romen. Stivpisk eggehvitene, pisk inn resten av sukkeret og vend det raskt inn i eggekremen før den stivner.

Fordel blandingen over sjokoladeeggekremen slik at den dekkes helt. Avkjøl til fyllet er stivnet, deretter tar du paien ut av formen og over på et serveringsfat. Ha pisket krem over og pynt med sjokoladespon.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Dessertpai/terte
Land: Amerika
Nasjonal/tradisjonsrett
Oppskriften er vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 4529 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 8952)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!