Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sjokoladepai fra Mississippi




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grhvetemel
150grusaltet smør
2stkeggeplommer
Ca 1,5ssisvann

Til fyllet:

3stkegg, hvite og plomme skilt
4tsmaizena
75grlyst brunt sukker
4dlmelk
150grhalvsøt sjokolade, brukket i ruter
1tsvaniljeessensIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1pakkegelatin pulver
3ssvann
2tsmørk rom

Til toppen:

1,75dlkremfløte
sjokoladespon


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-gluten
Spor-av-nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Sjokoladepai fra Mississippi med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier293,574 356,78726,13Kcal
Protein6,3093,5015,58gram
Karbohydrat24,66365,9761,00gram
Kostfiber0,8512,612,10gram
Fett18,46273,9645,66gram
Alkohol0,27 %4,010,67gram
Mettet fett11,14165,3327,55gram
Salt0,101,540,26gram
Pris på oppskriftenKr 4,83Kr 71,68Kr 11,95.-
Hele oppskriften veier1 484 totalt1 484 pr porsj247 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 6 stykker

Sikt melet i en bolle og smuldre smøret til blandingen likner grove brødsmuler. Rør inn eggeplommene sammen med akkurat nok isvann til å binde det hele sammen til en løs deig. Kjevle den ut på en lett melstrødd arbeidsplate og ha den i en 22 cm terteform. Avkjøles ca 30 minutter.

Varm ovnen til 190 C. Prikk bunnen godt med gaffel, dekk med matpapir holdt nede med tørkede erter og stek bunnen 10 minutter. Fjern de tørkede ertene og papiret, sett paibunnen inn i ovnen igjen og stek den 10 minutter til inntil bunnen er sprø og gyllen. Avkjøl paibunnen i formen.

Lag fyllet. Bland eggeplommer, maisenna og 2 ss sukker i en bolle. Varm melken i en kjele til rett oppunder kokepunktet og visp den inn i eggeblandingen. Ha det tilbake i en ren kjele og rør over svak varme til eggekremen er tyknet og glatt. Hall halvparten av eggekremen i en bolle.

Smelt sjokoladen i en ildfast bolle over varmt vann og rør inn eggekremen i bollen sammen med vaniljeessensen. Fordel kremen i paibunnen, dekk med plastfolie for å unngå at det dannes hinne, avkjøl og sett paien i kjøleskapet til den er stivnet.

Dryss gelatin i vannet i en liten bolle, la det stå litt og sett bollen over sydende vann inntil all gelatinen er oppløst. Rør den inn i resten av eggekremen sammen med romen. Stivpisk eggehvitene, pisk inn resten av sukkeret og vend det raskt inn i eggekremen før den stivner.

Fordel blandingen over sjokoladeeggekremen slik at den dekkes helt. Avkjøl til fyllet er stivnet, deretter tar du paien ut av formen og over på et serveringsfat. Ha pisket krem over og pynt med sjokoladespon.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8952)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Amerika
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bærpai med sjokoladefyll.Bærpai med sjokoladefyll.
Denne retten har 462,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinhjerter.Appelsinhjerter.
Denne retten har 415,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fruktterter.Fruktterter.
Denne retten har 264,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Små fruktterter.Små fruktterter.
Denne retten har 326,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Valnøtt- og Mandelterte.Valnøtt- og Mandelterte.
Denne retten har 364,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pai med vaniljekrem og bær.Pai med vaniljekrem og bær.
Denne retten har 309,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.