Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sjokoladeterrine




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
165grsaltet smør
120grkakao
165grmelis
5stkeggeplommer
200grsmeltet smør
5dlfløte
Finhakket skall av sitron
Konjakk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Sjokoladeterrine med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier477,75983,37Kcal
Protein4,419,08gram
Karbohydrat15,8332,58gram
Kostfiber2,334,80gram
Fett43,5789,68gram
Mettet fett27,4756,54gram
Salt0,460,95gram
Pris på oppskriftenKr 5,89Kr 12,12Kroner
Hele oppskriften veier1 235 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kjør sammen i foodprosessor smør, kakao og melis Ha i 5 eggeplommer, en etter en. dette må gjøres forsiktig slik at ikke massen går varm og egget koagulerer.
Så har du i 200g smeltet mørk sjokolade. helles oppi i en tynn stråle mens maskinen går. 5 dl temperert fløte has i på samme måte.

Smak til med litt lime/sitron-skall, som er kutte i fint, (ikke få med de hvite i skallet, det smaker ikke noe særlig) litt appelsin saft. Kanskje en skvett cognac? ; )

Ta en brødform og kle den med clingfilm. kjevle ut litt marsipan og kle derretter formen med den. hell i sjokolademassen og "lukk" formen med marsipanen slik at det kun er det hvite som vises...

Sett terrinnen i kjøleskapet og la den stå i ca fire timer til det hele stivner.. Nå er den klar til servering.

Serveringstips: kjempegodt med en syrlig sorbe og noen friske frukter. og kanskje nok en gang; litt cognac?

Mer info

Forfatter:
Kilde: Elsa's hjemmeside
(Intern: 16344)
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.