Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Skåldet skånsk brød




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Skåldet deig:

8dlvann
Ca 1,5sskarve, anis eller fennikel
8dlsammalt rug, fin

Etter skåldingen:

50grMargarin
4dlvann
50grgjær
1,5tssalt 1 ss eddik
1dlsirup
1,3litersammalt rug, fin
1literhvetemel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Skåldet skånsk brød med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier205,316 480,10108,00Kcal
Protein5,72180,543,01gram
Karbohydrat36,981 167,1819,45gram
Kostfiber6,77213,683,56gram
Fett2,3373,541,23gram
Mettet fett0,3811,990,20gram
Salt0,3511,130,19gram
Pris på oppskriftenKr 1,18Kr 37,24Kr 0,62.-
Hele oppskriften veier3 156 totalt3 156 pr porsj53 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 60 skiver

(3 brød)

Takket være skåldingen blir dette et fast og saftig brød med fyldig rugsmak, lett å skjære i tynne skiver. Deigen skal være fast og godt eltet. Kan lahes i kjøkkenmaskin eller eltes for hånd på bakebordet drysset med mel.

Skålding: Kok opp vann og eventuelt krydder i et rommelig kokekar, 3-4 liter. Rør i melet. Legg lokk på kokekaret. La det stå i romtemperatur i 10-12 timer, for eksempel over natten, for å få full aroma.

Etter 10-12 timer: Smelt margarinen i et kokekar. Hell i vannet og varm det til ca 50 C. Bland den kalde, skåldede deigen med det varme vannet. Kan gjøres med håndmikserens elteklør. Smuldre i gjæren, tilsett salt, eddik og sirup og bland til en jevn, løs røre. Arbeid først inn rugmelet. Elt deretter i hvetemelet på bakebordet til det blir en fast deig. Gjem et par dl til utbaking.

La deigen heve i minst 1 time under klede, gjæren 2-2 ½ time, til den har fått dobbel størrelse.

Arbeid inn resten av melet på bakebordet. Del deigen i 3 emner og form dem til sprekkfrie brød.

Legg dem i smurte brødformer à 1,5 liter. La dem heve i 25-30 minutter under klede. Varm ovnen til 225 C.

Sett brødene nederst i ovnen. Legg en smurt plate, med den smurte siden mot brødene, over formene og legg en stekepanne oppå som tyngde. Brødene blir da tette og får kvadratisk form.

Demp varmen til 175 C. Stek brødene i 75 minutter. Formbrødene tas ut etter ca 55 minutter og hvelves på en plate. Stek dem i ytterligere 15-20 minutter, slik at de får en fin farge rundt det hele.

Avkjøl brødene under bakeklede. De blir saftige hvis de avkjøles langsomt. Legg dem deretter i plastposer ca 1 døgn, slik at brødene får modne i smak og konsistens før de skjæres opp.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12914)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Brød
Land: Sverige
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Injerra, etiopisk brød.Injerra, etiopisk brød.
Denne retten har 181,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pitabrød 2.Pitabrød 2.
Denne retten har 214,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påskescones.Påskescones.
Denne retten har 180,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjærlighetsbrød.Kjærlighetsbrød.
Denne retten har 201,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krydderbrød med aprikoser.Krydderbrød med aprikoser.
Denne retten har 261,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grønne bagetter.Grønne bagetter.
Denne retten har 231,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frokostbrød med ost og karve.Frokostbrød med ost og karve.
Denne retten har 229,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Torils grovbrød med poteter.Torils grovbrød med poteter.
Denne retten har 164,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brød med tørket frukt og nøtter.Brød med tørket frukt og nøtter.
Denne retten har 240,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Parmesan/oregano-brød.Parmesan/oregano-brød.
Denne retten har 281,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vanlig loff.Vanlig loff.
Denne retten har 259,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grovbrød 3.Grovbrød 3.
Denne retten har 196,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rundstykker.Rundstykker.
Denne retten har 243,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brytebrød med epler.Brytebrød med epler.
Denne retten har 205,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Panir parantha.Panir parantha.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.