Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Skåne-gås




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stk storgås, ca 6 kg
0,5stksitron
2sssukker
2sssalt
1pose(r)steinfrie svisker
Ca 4,5stksyrlige epler
hyssing
1dashsmør

Kraft til saus og suppe:

1stkgåsehalsIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2stkkraftbenIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1stkgulrot
det grønne av en purre
noen stykker sellerirot
1tssalt
1tshel pepper

Brunsuppe:

1dlgåsfett
2sshvetemel
1stkeple
Ca 5,5stkplommer
1sssirup
1dlrødvin
1dlmadeira eller portvin
1dashcalvados
1ssepleeddik
1tskanel
1tsingefær
0,5tsnellik
1dashnykvernet pepper
1dashsalt
innmat av gås

Saus:
kraft og sjy fra stekingen
litt fløte
1ssripsgelé eller rognebærgelé
1ssripsgelé eller rognebærgelé
brun maizena -jevning
hvetemel utrør i gåsefett


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Skåne-gås med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier149,27654,39Kcal
Protein15,4367,64gram
Karbohydrat5,5824,46gram
Kostfiber0,803,51gram
Fett6,6529,15gram
Mettet fett2,4510,74gram
Alkohol0,54 %
Salt1,054,59gram
Pris på oppskriftenKr 12,94Kr 56,73Kroner
Hele oppskriften veier5 261 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Tin gåsen, ca 2 døgn. Vask gåsen utvendig og innvendig og tørk godt. Gni den innvendig med sitronen samtidig som du presser den for saft. Bland sukker og salt og gni det inn utvendig og innvendig. Skjær eplene i båter og del sviskene. Fyll gåsen og sy igjen åpningen. Bind bena sammen over åpningen. Snu fuglen og kryss hyssingen over ryggen samtidig som du fester vingene inntil kroppen og binder sammen. Legg gåsa i langpanne med brystet opp og fordel noen klatter smør over.

Etter 30 minutter på 200 C begynner fuglen å brunes. Sett termostaten ned til 160 C. Fettet som renner av skal øses over fuglen innimellom. Steketiden vil variere med størrelsen, minst 30 minutter pr. kg gås er en god pekepinn.

Lag kraften til saus og suppe. Start med å brune hals og ben. Man kan også skjære vingene av fuglen og legge dem i kraftgryta. Kok opp vann i en kjele og ha i alle ingrediensene. La det stå og småputre i 5-6 timer.

Når du skal lage brunsuppe så start med å dele eple og plommer i små terninger og kok det opp i litt vann tilsatt sirup. Saften skal brukes til å spe, frukten skal i suppetallerkenen sammen med hjerte og krås som også deles i småbiter når de er møre og kraften er silt fra.

Visp melet inn i gåsefettet. Spe med kraften (hold av nok til sausen). Visp inn vin, madeira og brennevin, fruktsaft, eddik og krydder. Smak til.

Bråstek leveren, gi den noen runder med pepperkvernen og skjær den i mindre biter. Fordel dem i tallerkenene sammen med de øvrige innmatbitene og frukten og hell varm suppe over. Server straks.

Sausen lager du ved å ta alle ingrediensene og piske disse sammen. Smakes til med salt og pepper.

Server med rødt surkål til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8065)
Kategori: Ovnsrett
Land: Sverige
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Stekt gås med sjysaus og stekte poteter.Stekt gås med sjysaus og stekte poteter.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mortensgås 1.Mortensgås 1.
Denne retten har 123,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.