Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Skånsk sennep




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
40grbrune sennepsfrø
40grgule sennepsfrø
2dlvarmt vann
1,5ssvineddik
1sssukker
1tssalt
3ssolje
2tsestragon


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Sennep
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Skånsk sennep med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier213,59776,40Kcal
Protein5,9321,56gram
Karbohydrat10,7939,22gram
Kostfiber3,3812,29gram
Fett15,5556,52gram
Mettet fett0,000,00gram
Salt1,906,90gram
Pris på oppskriftenKr 7,40Kr 26,90Kroner
Hele oppskriften veier364 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ifølge tradisjonene knuser man sennepsfrøene med en tung kule i et rundbunnet fat og sper dråpevis med vannet.

Med hurtigmikser eller food processor er det mye enklere å lage skånsk sennep. Bløtlegg sennepsfrøene i varmt vann i 8-10 timer eller over natten, da blir de noe mykere.

Sett stålkniven i food processoren. Hell de bløtlagte sennepsfrøene samt bløtevann i blandebollen. Tilsett vineddik, sukker og salt. Start maskinen og la den gå i 3-5 minutter til de gule frøene har gitt sennepen kremaktig konsistens. De brune er igjen som små korn. Tilsett olje og smuldret estragon og kjør et par omganger slik at alt blandes. Fyll sennepen i et glass med skukork. Oppbevar den i kjøleskap.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9642)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Tilbehør
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Persillepuré.Persillepuré.
Denne retten har 588,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 64,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ramsløkpesto.Ramsløkpesto.
Denne retten har 570,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 57,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Basilikum pesto.Basilikum pesto.
Denne retten har 362,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 35,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 26,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtemarinade 2.Urtemarinade 2.
Denne retten har 722,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 79,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ramsløkaïoli.Ramsløkaïoli.
Denne retten har 625,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 66,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sennep og rosmarinmarinade.Sennep og rosmarinmarinade.
Denne retten har 182,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.