Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Skalldyrfondue




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkløk
1ssolivenolje
1dlhvitvin, tørr
2sspernod, kan utelates
1kgrensede blåskjell
400grreker, skrelte
0,75literolje
2dlcreme fraiche
1dashsalt
friskkvenet hvit pepper
1bunt(er)dill


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Melk
Skalldyr
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Skalldyrfondue med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier406,951 888,55Kcal
Protein7,0232,58gram
Karbohydrat0,863,99gram
Kostfiber0,200,93gram
Fett40,97190,13gram
Mettet fett2,3811,04gram
Alkohol0,90 %
Salt0,612,81gram
Pris på oppskriftenKr 12,42Kr 57,64Kroner
Hele oppskriften veier1 856 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrell løken og skjær det i båter. Varm olivenoljen i en mellomstor gryte og la løkbåtene bli klare oppi. Spe med hvitvin og evt. pernod. Hell skjellene i gryten og la det stå i ca. 5 minutter under lokk ved god varme, til de har åpnet seg, rist gryten et par ganger.

Hell skjellene i en dørslag og la dem dryppe av over en skål. Skrell skjellene ut av skallen, kasser evt. lukkede eksemplarer. Anrett skjellene og reker.

Rør creme fraichen med 3-4 ss. muslingsuppe og krydre med salt og pepper. Skyll og tørr dillen. Hakk fint og rør den i creme fraichen.

Varm oljen i en gryte på komfyren. Hell den i fonduegryten og sett den på fonduevarmen.

Stikk skjell og reker på fonduegaflene og stek dem i den varme olje. Spis creme fraiche-sausen til.

Velegnet tilbehør er også creme fraiche med tomat, sennepsmajones med dill, lyst brød og tørr hvitvin.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 23141)
Kategori: Fondue
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.