Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Skalldyrkraft




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grhummerskall/sjøkrepsskallIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dlolivenolje
125grmire poix, blanding av purre, løk, selleri og gulrot i terninger
4feddhvitløk
3sstomatpuré
1sshvetemel
1tstørket timian
1tsrosmarin
1tsCayennepepper
1sspaprikapulver
0,5dlkonjakk
1helflaske(r)tørr hvitvin
vann


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Skalldyrkraft med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier145,472 320,10Kcal
Protein0,7812,44gram
Karbohydrat2,5140,03gram
Kostfiber0,8213,08gram
Fett8,32132,70gram
Mettet fett1,1818,82gram
Alkohol7,97 %
Salt0,050,85gram
Pris på oppskriftenKr 12,80Kr 204,15Kroner
Hele oppskriften veier1 595 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sett en stor kjele på kokeplaten og skru varmen på fullt. Skjær grønnsakene i terninger på 1/2 cm og del hvitløkfeddene i to på langs.

Hell olje i den varme kjelen, legg hummerskallene i, og knus dem så godt du kan med tresleiv. Fres skallene i ca 5 minutter mens du hele tiden hakker i dem med sleiva.

Tilsett grønnsakene, tomatpuré, mel og krydder og stek det hele ytterlige i 1 minutt.

Slå konjakk over og tenn på umiddelbart. Rist litt på kjelen og la det flambere en kort stund før du heller på hvitvin og nok kaldt vann til at det dekker. Kok opp og la det småkoke i ca 1 time.

Sil kraften, gjerne i et grovmaskert dørslag, slik at den ikke blir helt klar. Kok kraften litt inn. Synes du kraften smaker litt tamt, så kok den enda mer inn. Oppbevar kraften i den kjelen du har kokt den i.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7892)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Kraft
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.