Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Skalldyrspai




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Paideig:

2dlhvetemel
100grsmør eller margarin
2ssvann, kaldt
egg til pensling

Fyll:

1sspurre 2 ss smør eller margarin
1boks(er)sjampinjong (ca 180 g)
sitron
1dashsalt
1dashpepper
estragon
1liten boksblåskjell (ca 200 g)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Skalldyrspai med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier202,01360,69Kcal
Protein9,3916,77gram
Karbohydrat11,1419,89gram
Kostfiber1,312,34gram
Fett13,0323,27gram
Mettet fett7,6613,68gram
Salt0,561,01gram
Pris på oppskriftenKr 6,02Kr 10,75Kroner
Hele oppskriften veier714 gr totalt gram

Fremgangsmåte:



Hakk sammen mel, smør og vann og arbeid deigen raskt sammen med fingertuppene. La deigen hvile kaldt en stund.

Skjær purren smått opp og fres den i smør sammen med soppen. Smak til med sitronsaft, salt og krydder.

Bland blåskjellene forsiktig i soppfreset.

Kjevle ut paideigen til en firkant som deles i to. Legg den ene lengden på bakeplaten som er skyllet med vann, og bre fyllen ut på den.

Skjær kraftige snitt i den andre lengden og legg den oppå. Trykk kantene godt sammen med gaffel.

Pensle med sammenpiskede egg og stek skalldyrpaien ved 200 C i ca 20 minutter, eller til den er lekkert gyllen og sprø.

Salatbolle med tomat og agurk passer godt til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12507)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.