Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Skalldyrstuing




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

alternative skalldyr:

Ca 450grreker med skall eller 125-150 g rensede
1liten boksblåskjell, ca 250 g
150grkrepsehaler eller renset krabbekjøtt

Stuing:

4sshvetemel
3dlvann + reke- eller blåskjellkraft (1/2 fiskebuljongterning)
1dlfløte
2ssmargarin eller smør
1dashsalt
hvit pepper
1sssitronsaft, friskpresset
hakket dill


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Gluten
Melk
Skalldyr
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Skalldyrstuing med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier118,44398,85Kcal
Protein12,8843,37gram
Karbohydrat2,157,24gram
Kostfiber0,090,30gram
Fett6,4621,75gram
Mettet fett2,558,59gram
Salt0,963,24gram
Pris på oppskriftenKr 8,98Kr 30,24Kroner
Hele oppskriften veier1 347 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Velg en skalldyrsort, reker og blåskjell kan eventuelt blandes. Ta da halvparten av hver.

Tin dypfryste reker, rens dem. Del eventuelt store reker. Kok gjerne skallet sammen med dillstilker i litt vann i ca 10 min. Sil kraften og bruk den i stuingen.

Hell kraften av blåskjellene, ta vare på den. Skjær eventuelt krepsehaler eller krabbekjøtt i mindre biter.

Visp ut melet i kald væske (vann, kraft eller fløte) i et kokekar. Tilsett resten av væsken, eventuelt buljongterning, fløte og fett. Kok opp under omrøring og la sausen koke på svak varme i 3-4 minutter. Smak eventuelt til med salt, litt nymalt pepper og friskpresset sitron. Legg i skalldyr og hakket dill. La det hele bli varmt, men ikke koke, da blir skalldyrene seige.

Server stuingen som fyll i omelett, krustader vol-au-vent eller paiskall eller på ristet brød som varmt smørbrød.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7825)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Snøkrabbe naturell med tomatsalsa.Snøkrabbe naturell med tomatsalsa.
Denne retten har 121,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krabbefest.Krabbefest.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Risotto med krabbe.Risotto med krabbe.
Denne retten har 169,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Norsk Kongekrabberisoni med safran.Norsk Kongekrabberisoni med safran.
Denne retten har 121,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kongekrabbe med potetsalat og potetaïoli.Kongekrabbe med potetsalat og potetaïoli.
Denne retten har 127,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.