Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Skarpe risker




Ingredienser




Annonse


Fremgangsmåte:

I de fleste øst europeiske land, og spesielt Russland, bruker man skarpe risker. Riskene blir forvellet i rikelig med vann eller lagret i salt og vannet ut for at den skarpe smaken skal forsvinne.

Slike risker smaker helt annerledes enn vanlig sopp. De blir nesten som en kjøtterstatning i mange av de vegetariske rettene.

Mange riskearter kan brukes på denne måten, men mest brukt er skjeggriske, hulriske og rødbrun pepperriske. Svartriske og lakrisriske bør ikke brukes.

De spiselige, skarpe riskene vokser det mye av i Norge, og er du innstilt på å plukke sopp som matauk, er det virkelig noe å satse på. De er faste i kjøttet og ofte lite markspist, slik at det virkelig monner.

Rødbrun pepperriske er trolig den alle vanligste soppen her i landet. Vi lar den som oftest bli stående, men prøv å marinere den (se oppskrift: Marinert (sursyltet) sopp). Det viser seg at den har uante kvaliteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9337)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Konservering
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Syltet sopp.Syltet sopp.
Denne retten har 67,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtetid for tørket sopp.Bløtetid for tørket sopp.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.