Skarpe risker

IngredienserAnnonse

Fremgangsmåte:

I de fleste øst europeiske land, og spesielt Russland, bruker man skarpe risker. Riskene blir forvellet i rikelig med vann eller lagret i salt og vannet ut for at den skarpe smaken skal forsvinne.

Slike risker smaker helt annerledes enn vanlig sopp. De blir nesten som en kjøtterstatning i mange av de vegetariske rettene.

Mange riskearter kan brukes på denne måten, men mest brukt er skjeggriske, hulriske og rødbrun pepperriske. Svartriske og lakrisriske bør ikke brukes.

De spiselige, skarpe riskene vokser det mye av i Norge, og er du innstilt på å plukke sopp som matauk, er det virkelig noe å satse på. De er faste i kjøttet og ofte lite markspist, slik at det virkelig monner.

Rødbrun pepperriske er trolig den alle vanligste soppen her i landet. Vi lar den som oftest bli stående, men prøv å marinere den (se oppskrift: Marinert (sursyltet) sopp). Det viser seg at den har uante kvaliteter.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Konservering
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er enkel å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 3464 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 9337)

Prøv en lignende oppskrift

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!