Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Skatevinge ´tartar´ med ruccola og eple-vinaigrette




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgskatevinge med skinn og brusk
blandede supperurter og krydderurtstilker
Ca 3,5dlvann eller hvitvin
1tskorianderfrø
1dashsalt
1dashpepper
1bunt(er)persille
2sskapers
2ssrødløk
1bunt(er)ruccolasalat

Eple-vinaigrette:

5sskoldpresset rapsolje
2sseplesaft
2ssepleeddik
1tsdijonsennep
1dashsalt
pepper fra kvernen


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Sennep
Spor-av-sulfitt
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Skatevinge ´tartar´ med ruccola og eple-vinaigrette med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier71,49282,60Kcal
Protein9,0735,85gram
Karbohydrat0,361,42gram
Kostfiber0,281,11gram
Fett3,6914,59gram
Mettet fett0,250,99gram
Salt0,411,63gram
Pris på oppskriftenKr 13,73Kr 54,27Kroner
Hele oppskriften veier1 581 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær grønnsaker og stilker smått ut. Sauter i litt smør. Hell koriander og vann eller vin til. Skjær skatevingen i fire stykker.
Ha den i sauterpannen, krydre med salt og pepper. Sett igjen væsken i kok, legg lokk på, skru ned for varmen, og damp ca. 12 minutter til kjøttet løsner seg fra benet. Ta fisken opp. Sikt grytens innhold og bruk skyen til fiskesaus eller suppe.

Løft skinnet av skatevingestykkene. Plukk kjøttet i mindre stykker. Hakk persille kapers og rødløk, og rør det sammen med skaten, krydre med salt og pepper og fordel på tre tallerkener, mens det stadig er lunt.

Hell samtlige ingredienser til vinaigretten i et glass med lokk. Rist til vinaigretten samler seg til en tungtflytende væske.

Foretrekker du en skilt vinaigretter skal du ikke ryste helt så lenge. Smak til med salt og pepper. Vend et par ss vinaigrette sammen med rucolaen og fordel over skatetartaren. Oppbevar resten av vinaigretten opp til 14 dager i kjøleskapet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22721)
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også LobNobs-coctail.LobNobs-coctail.
Denne retten har 192,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gratinerte terteskjell med LobNobs.Gratinerte terteskjell med LobNobs.
Denne retten har 382,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 33,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ostegratinert LobNobs.Ostegratinert LobNobs.
Denne retten har 116 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også LobNobs i porsjonsglass.LobNobs i porsjonsglass.
Denne retten har 186,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.