Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Skinke- og persilleterrin



Skinke- og persilleterrin oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Jambon persillè, som denne retten også kalles, er en herlig gammeldags rett som egner seg like godt som en lett sommermiddag med ferske nypoteter som til frokost eller lunsj i jula.
Eller som en forrett med salat og hjemmelaget majones?
Den er laget av kjøttet fra ferske svineknoker, som har fått trekke lenge på lav temperatur. Det gir en naturlig stivelse til den deilige kraften.


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3stklettsaltede svineknoker
1stkløk
4stkhel nellik
3feddhvitløk
4stksjalottløk
2kvist(er)frisk estragon
3kvist(er)frisk timian
8stkhel pepper
7,5dltørr hvitvin
1bunt(er)stor bladpersille
0,5dlhvitvinseddik


Annonse


Næringsdeklarasjon for Skinke- og persilleterrin med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier120,03647,42Kcal
Protein13,0370,28gram
Karbohydrat0,975,23gram
Kostfiber0,331,78gram
Fett5,3328,75gram
Mettet fett1,699,12gram
Alkohol2,20 %
Salt0,090,49gram
Pris på oppskriftenKr 7,29Kr 39,32Kroner
Hele oppskriften veier3 236 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skyll svineknoker i kaldt vann. La dem gjerne ligge i kaldt vann over natten.
2. Hell av skyllevannet, fyll på nytt og kok opp. Hell av kokevannet og skyll kjøttet med kaldt vann. Legg det tilbake i gryten og tilsett løk, nellik, hvitløk, sjalottløk, estragon, timian og pepper. Hell over hvitvin og fyll opp med vann så det knapt dekker kjøttet. Kok opp, senk varmen og la alt trekke i 2-3 timer, eller til kjøttet er helt mørt og slipper beinet.
3. Løft kjøttet ut av kjelen og la det hvile noen minutter. La kraften koke inn til ca. ½ liter. Plukk kjøttet av beina og fjern alt skinn og fett. Bevar noen store biter av kjøtt, og trekk resten fra hverandre i fiberretningen.
4. Legg persilleblader i et fint mønster i bunnen av en brødform og legg deretter på et lag skinke. Dryss godt med persille over, og fortsett å fylle formen lagvis med skinke og persille. Avslutt med persille.
5. Sil kjøttkraften gjennom to lag rent, fuktig linhåndkle.
6. Smak kraften til med litt hvitvinseddik eller tørr sherry.
7. Hell forsiktig varm kraft over kjøtt og persille, og sørg for at den fordeler seg jevnt. Pass på at ikke persillen “vaskes ut” mot sidene av formen. Dunk formen forsiktig mot benken noen ganger, slik at luftboblene forsvinner. Dekk med plastfolie og avkjøl helt, gjerne over natten.

Server med små sylteagurker, majones og godt brød.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 30637)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Terrine
Land: Frankrike

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Terrine på svineknoke med tysk potetsalat.Terrine på svineknoke med tysk potetsalat.
Denne retten har 103,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinke- og persilleterrin.Skinke- og persilleterrin.
Denne retten har 120,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.