Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Skinkepaté



Skinkepaté oppskrift.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Farse:

500grsvinekjøtt, kvernet
500grlettsaltet sideflesk uten svor, kvernet
0,5stkløk
0,5dlsherry
1,5tssalt
0,25tspepper
1tskarve
0,5tsmuskat

Deig:

350grhvetemel
150grsmør
1stkegg
2sskaldt vann

Fyll:

250grkokt skinke
1feddhvitløk
1bunt(er)persille

Gelé:

7plate(r)gelatin
5dlvann
2stkbuljongterninger
3sssherry


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Skinkepaté med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier193,004 908,16409,01Kcal
Protein11,11282,5423,54gram
Karbohydrat10,28261,4321,79gram
Kostfiber0,6516,531,38gram
Fett11,42290,4224,20gram
Alkohol0,48 %12,211,02gram
Mettet fett5,50139,8711,66gram
Salt1,7644,743,73gram
Pris på oppskriftenKr 7,57Kr 192,51Kr 16,04.-
Hele oppskriften veier2 543 totalt2 543 pr porsj212 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 skiver

Bland alle ingrediensene til farsen i en foodprosessor. Sett farsen til avkjøling i kjøleskapet.

Deigen lager du ved å smuldre mel og smør - og deretter røre inn egg, vann og salt. Deigen settes kjølig ca. 1/2 time. Kjevle ut deigen til den er ca. 3 mm tykk. Smør en 2 liters paté- eller brødform. Dekk bunn og kanter med deigen, la deigen stikke opp ca. 1 cm over kanten på formen. Resten av deigen skal brukes til lokk og pynt.

Fyll formen med halvparten av farsen. Legg i skinketerningene og krydderurtene i hele formens lengde. Legg resten av farsen forsiktig over. Press farsen godt ned i formen med en slikkepott. Legg ned deigkanten som stikker opp over farsen, pensle kantene med vispet egg og legg på deiglokket. Renskjær kantene med kniv. Stikk ut to damphull med en kjernehusutstikker. Pynt lokket med resten av deigen. Fest pynten med vispet egg. Til slutt pensles hele lokket med egg.

Stek patéen ved 175 grader C i ca. 1 1/2 time. Avkjøl patéen i formen, gjerne over natten.

Når patéen er kald, helles flytende, nesten avkjølt gelé i hulrommet som har dannet seg mellom patéen og deigen. Bruk gjerne en liten trakt. Geléen lager du ved å koke opp vann, sherry og buljong – og så røre inn oppbløtt gelatin.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 16069)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Grunnoppskrift på postei og paté.Grunnoppskrift på postei og paté.
Denne retten har 185,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkepaté.Skinkepaté.
Denne retten har 193 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.