Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Skinkepate 2




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grmedisterdeig
250grlettsaltet flesk uten svor
0,5stk liteløk
Ca 4,5sssherry
salt og hvit pepper
ørlite knust karve og revet muskat
Ca 175grhvetemel
75grsmør
1stk liteegg
1sskaldt vann
125grkokt skinke
1feddhvitløk
1bunt(er)persillebunt
4plate(r)gelatin
0,25dlkokende vann
1stkbuljongterning
2sssherry


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Skinkepate 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier249,292 769,74230,81Kcal
Protein11,77130,7710,90gram
Karbohydrat11,88131,9911,00gram
Kostfiber0,768,440,70gram
Fett16,28180,8815,07gram
Alkohol0,95 %10,550,88gram
Mettet fett7,6685,117,09gram
Salt1,7519,461,62gram
Pris på oppskriftenKr 8,52Kr 94,66Kr 7,89.-
Hele oppskriften veier1 111 totalt1 111 pr porsj93 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 skiver

Ha medister, sideflesk i biter, sherry og krydder i en food processor. La farsen bli kald i kjøleskapet. Smuldre mel og smør. Rør inn egg, vann og salt. Settes kaldt ca. 1/2 time. Kjevle deigen ut til en 3 mm tykk leiv. Smør en 1 liters form (formkakeform). Dekk bunn/kanter med deigen. La deigen stikke godt opp av formen. Fyll halvparten av farsen i formen.
Fordel skinketerninger og urter over hele overflaten. Ha resten av farsen forsiktig over. Press ned med en slikkepott, og dunk formen i benken så luftbobler forsvinner. Brett deigkanten som stikker opp, over farsen. Pensle kantene med sammenvispet egg og legg på deiglokk. Renskjær kantene med kniv. Stikk ut et par damphull i lokket med en kjernehusutstikker.
Pynt evt. lokket med rester av deigen. Pensle hele lokket med egg. Sett formen inn i 175 gr varm ovn. Ovnstiden er ca. 1 time.
Avkjøles i form, gjerne natten over. Når patéen er kald, helles flytende, nesten avkjølt buljong/ sherrygelé i hulrommet mellom paté og deig (liten trakt).

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 17167)
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Grunnoppskrift på postei og paté.Grunnoppskrift på postei og paté.
Denne retten har 185,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkepaté.Skinkepaté.
Denne retten har 193 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.