Skinkestek med saus.

Skinkestek med saus



Oppskriften har fått 4,7 poeng (av max 6) fra 3 lesere
Oppskriften har hatt 22942 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6






NB! Oppskriften Skinkestek med saus har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 72,6 Kcal
Protein 7,92 g
Fett 2,12 g
Karbo 4,77 g
Pris 4,12.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2kgskinkestek uten ben med svor
3tssalt
1tspepper
7,5dlvann
3stkgulrøtter
2stkløk

Alternativ 1 - Cidersaus:

0,5stkløk
1stkpurre
3dleplecider
6dlkraft fra steken
1tsingefær fersk, revet
1ssmaisenna
1tssitronsaft
0,25tssukker

Grønnsaksmiks:

100grsukkererter
2stkpaprika rød/gul
2stkvårløk
1buketterbroccoli, liten
1ssolje til steking
0,5tssalt
0,25tspepper

Alternativ 2 - Solbærsaus:

1stk liteløkIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1sssmørIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Ca 6dlkraftIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dlsolbærsirup (ublandet)Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1tstimianIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Ca 1,5ssmaisenna
1dlvann, kaldt
1tssitronsaft
1tssaltIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
0,25tspepper

Hasselbackpoteter:

Ca 9stkpoteter
0,5tssalt
0,25tspepper
2sssmør eller margarin, smeltet
2ssbrødrasp/strøkavring
0,5tspaprikapulver

Fremgangsmåte:

1. Rut svoren.

2. Gni steken inn med salt og pepper ­ stikk i et steketermometer. Del gulrøtter og løk i store biter og legg de i en form sammen med steken.

3. Tilsett ca. 7,5 dl varmt vann og sett steken i forvarmet ovn ved 175 °C. Når steketermometeret viser 76°C er steken ferdig (2 1/2 - 3 timer). Har ikke svoren blitt sprø, kan du bruke grillen de siste minuttene.

4. La steken hvile mens du gjør ferdig tilbehør og saus.

Her får du 2 alternativer (til saus og tilbehør) som smaker godt sammen med steken:

Alternativ 1 - Cidersaus:
1. Finhakk løk og purre og fres det i en tørr stekepanne et par minutter.

2. Hell på cider og la det koke godt inn. Spe med kraft og la sausen koke inn til ca. halvparten.

3. Jevn sausen med maisenna utrørt i litt kaldt vann og gi det et oppkok. Smak til med ingefær, sitronsaft og ørlite sukker.

Grønnsaksmiks:
Del grønnsakene i strimler eller store biter. Surr dem raskt i en varm panne i et par minutter. Dryss med salt og pepper.

Alternativ 2 - Solbærsaus:
1. Fres finhakket løk i en kjele med smør. Hell over kraft, solbærsirup og timian. La sausen småkoke i ca. 10 minutter og sil av.

2. Rør ut maisenna i litt kaldt vann og tilsett jevningen mens du rører i sausen. Gi det et oppkok og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Hasselbackpoteter:
1. Skrell potetene og skjær bunnen flat slik at de står støtt. Skjær dem så i tynne skiver, men slik at de fortsatt henger sammen i bunnen.

2. Sett dem i en smurt, ildfast form og pensle med smør. Strø på krydder og strøkavring og legg revet ost på toppen.

3. Stekes på 225 °C i 45-50 minutter til potetene har fått en fin og gyllen overflate.

Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
Fotograf: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 19501)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!