Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Skinkestek med saus

Oppskriften har fått 4,7 poeng. 4,7 poeng (av max 6) i snitt fra 3 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 4,19 Kcal: 74,37 Fett: 2,17 gr Protein: 8,08 gr Karbo: 4,93 gr
Mettet fett: 0,71 gr Kostfiber: 0,77 gr Salt av natrium: 0,50 gr
Oppskriften har hatt 17293 lesere! 17293 lesere

Ingredienser

Porsjoner
2kgskinkestek uten ben med svor
3tssalt
1tspepper
7,5dlvann
3stkgulrøtter
2stkløk

Alternativ 1 - Cidersaus:

0,5stkløk
1stkpurre
3dleplecider
6dlkraft fra steken
1tsingefær fersk, revet
1ssmaisenna
1tssitronsaft
0,25tssukker

Grønnsaksmiks:

100grsukkererter
2stkpaprika rød/gul
2stkvårløk
1buketterbroccoli, liten
1ssolje til steking
0,5tssalt
0,25tspepper

Alternativ 2 - Solbærsaus:

1stk liteløkIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1sssmørIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Ca 6dlkraftIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dlsolbærsirup (ublandet)Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1tstimianIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Ca 1,5ssmaisenna
1dlvann, kaldtIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1tssitronsaft
1tssaltIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
0,25tspepper

Hasselbackpoteter:

Ca 9stkpoteter
0,5tssalt
0,25tspepper
2sssmør eller margarin, smeltet
2ssbrødrasp/strøkavring
0,5tspaprikapulver
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater26,51 prosent
Protein43,45 prosent
Fett26,26 prosent
Kostfiber2,07 prosent
Alkohol1,69 prosent

Totalpris for 10 porsjoner

Kr 249,20

Pris pr porsjon

Kr 24,92
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Fotograf: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin





Skinkestek med saus.

Fremgangsmåte:

1. Rut svoren.

2. Gni steken inn med salt og pepper ­ stikk i et steketermometer. Del gulrøtter og løk i store biter og legg de i en form sammen med steken.

3. Tilsett ca. 7,5 dl varmt vann og sett steken i forvarmet ovn ved 175 °C. Når steketermometeret viser 76°C er steken ferdig (2 1/2 - 3 timer). Har ikke svoren blitt sprø, kan du bruke grillen de siste minuttene.

4. La steken hvile mens du gjør ferdig tilbehør og saus.

Her får du 2 alternativer (til saus og tilbehør) som smaker godt sammen med steken:

Alternativ 1 - Cidersaus:
1. Finhakk løk og purre og fres det i en tørr stekepanne et par minutter.

2. Hell på cider og la det koke godt inn. Spe med kraft og la sausen koke inn til ca. halvparten.

3. Jevn sausen med maisenna utrørt i litt kaldt vann og gi det et oppkok. Smak til med ingefær, sitronsaft og ørlite sukker.

Grønnsaksmiks:
Del grønnsakene i strimler eller store biter. Surr dem raskt i en varm panne i et par minutter. Dryss med salt og pepper.

Alternativ 2 - Solbærsaus:
1. Fres finhakket løk i en kjele med smør. Hell over kraft, solbærsirup og timian. La sausen småkoke i ca. 10 minutter og sil av.

2. Rør ut maisenna i litt kaldt vann og tilsett jevningen mens du rører i sausen. Gi det et oppkok og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Hasselbackpoteter:
1. Skrell potetene og skjær bunnen flat slik at de står støtt. Skjær dem så i tynne skiver, men slik at de fortsatt henger sammen i bunnen.

2. Sett dem i en smurt, ildfast form og pensle med smør. Strø på krydder og strøkavring og legg revet ost på toppen.

3. Stekes på 225 °C i 45-50 minutter til potetene har fått en fin og gyllen overflate.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Fylt svinekam med aprikos hos oss.Les mer om Svinebiff med hvitvinsaus hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:19501



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen