Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Skinkesylte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stksvineskank (få slakteren til å dele den i 2 deler)
4stklaurbærblader
1stkpurre
2stkløk
20stkhel pepper
Ca 7,5skive(r)pastinakk el. persillerot
salt/pepper
Ca 7blad(er)gelatin
Evt. Muskatnøtt


Annonse


Næringsdeklarasjon for Skinkesylte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier131,351 224,97Kcal
Protein10,76100,35gram
Karbohydrat3,0828,72gram
Kostfiber1,4113,15gram
Fett8,1375,82gram
Mettet fett2,7625,74gram
Salt0,080,76gram
Pris på oppskriftenKr 9,04Kr 84,31Kroner
Hele oppskriften veier933 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Vask skanken i kaldt vann og sett skank, istandgjort purre/evt. rot, 1 skivet løk + krydder over og kok det opp. Vannet skal akkurat dekke skanken. Har man en rest tørr hvitvin - kan den fint helles i kokelaken. Skum urenheter fra suppen 2-3 ganger.
La skanken småkoke 2-3 timer. Den er ferdig når beinet lett kan løsnes fra kjøttet.
Sett gelatinen i en skål kaldt vann. Legg den kokte skank på et fat, sil suppen i en liten gryte og la den stå og koke inn for svak varme.
Fjern svoren fra skanken med en kniv og fjerne svoren. Fjern likeledes beinet bort og fjern evt. sener fra svinekjøttet. Skjær det nå reelle kjøtt/og litt fett i små terninger. Hakk og 2 skrelte rå løk fint (evt. blender).
Ta gryten med suppen av varmen. Vrid gelatinen og løs opp den i suppen.

1'ste lag:
Legg 1/4 av det hakkede skinkekjøtt i en skål eller form, dryss med grovt salt og pepper + 1/4 av den finhakkede løk. Dryss evt. med litt støtt muskatnøtt. Hell 1/4 av suppen (med gelatin i) over og fortsett prosessen inntil kjøtt og suppe er anvendt.

Sett sylten under lett press i kjøleskap (et døgns tid) og sylten er klar til å spise. Serveres med sennep og helst nykokte marinerete rødbeter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 19423)
Kategori: Pålegg
Land: Danmark

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hodesylte 2.Hodesylte 2.
Denne retten har 132,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonsrik sylte.Tradisjonsrik sylte.
Denne retten har 187,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 25,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte - Grunnoppskrift.Buklistsylte - Grunnoppskrift.
Denne retten har 76,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte.Buklistsylte.
Denne retten har 94,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylterull.Sylterull.
Denne retten har 377,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 35,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbesylte.Ribbesylte.
Denne retten har 347,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylteflesk 3.Sylteflesk 3.
Denne retten har 94,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Italiensk salat til 1.Italiensk salat til 1.
Denne retten har 73,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylterull med salvie eller timian.Sylterull med salvie eller timian.
Denne retten har 181,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte 2.Buklistsylte 2.
Denne retten har 58,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.