Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Skirstad-brød



Skirstad-brød oppskrift.
Fotograf: Mat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grlettkokte havregryn
250grsammalt rug, fin eller grov
550grsammalt hvete, fin eller grov
400grhel hvete, bløtlagt eller kokt
1,5sssalt
Ca 3grgjær
1,5literkokende vann
5dllettmelk
1,25literskummet kulturmelk
Ca 3kghvetemel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Skirstad-brød med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier210,2916 577,162 072,15Kcal
Protein7,51592,0174,00gram
Karbohydrat39,783 135,86391,98gram
Kostfiber3,95311,3838,92gram
Fett1,47115,8814,49gram
Mettet fett0,2620,502,56gram
Salt0,4031,303,91gram
Pris på oppskriftenKr 1,09Kr 85,92Kr 10,74.-
Hele oppskriften veier7 883 totalt7 883 pr porsj985 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 store brød

I stekeovnen ved 200 grader C, 45- 60 minutter

Bland alt det grove melet med saltet i en stor bakebolle. Hell over det kokende vannet og rør til det er som en tykk grøt. La “grøten” stå og godgjøre seg til den er fingervarm. Rør så gjæren ut i lunken melk ( søt + syrnet melk) og bland dette med “grøten”. Elt inn det fine hvetemelet til deigen er passe fast. Dryss på mel og dekk bakebollen med plast. La deigen stå til heving , gjerne på et kjølig sted. Denne deigen blir bare ekstra god om den får heve sakte, gjerne natten over. Deigen er ferdighevet når den har ca. dobbel størrelse. Hever den for fort, kan du slå den ned og la den heve seg opp igjen.

Ta så halve deigen og elt den godt. Del hver halvdel i fire biter som eltes og formes til brød. Skjær snitt på skrå og la brødene etterheve ca. 30 minutter.
Stek brødene.

De er fine å fryse ned.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat.no
(Intern: 294)
Kategori: Brød
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Helse-rugbrød med frø i trengsel.Helse-rugbrød med frø i trengsel.
Denne retten har 255,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havregrynsbrød 3.Havregrynsbrød 3.
Denne retten har 228,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grovbrød 2.Grovbrød 2.
Denne retten har 233,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Knekkebrød med bygg og valnøtter.Knekkebrød med bygg og valnøtter.
Denne retten har 227,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frokostrundstykker.Frokostrundstykker.
Denne retten har 187,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grovbrød med Surmelk.Grovbrød med Surmelk.
Denne retten har 221,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havregrynsbrød 2.Havregrynsbrød 2.
Denne retten har 216,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skirstad-brød.Skirstad-brød.
Denne retten har 210,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grovbrød fra Trøndelag.Grovbrød fra Trøndelag.
Denne retten har 224,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Langpannebrød.Langpannebrød.
Denne retten har 214,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.