Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Skjenning fra Inderøy




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kgpotet
4ssfarin
havremel til passe deig
byggmel til utbaking
6dlskummet melk
2ssfarin


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Skjenning fra Inderøy med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier80,191 563,71130,31Kcal
Protein2,1241,343,45gram
Karbohydrat17,22335,7927,98gram
Kostfiber1,0119,701,64gram
Fett0,091,760,15gram
Mettet fett0,030,590,05gram
Salt0,030,630,05gram
Pris på oppskriftenKr 1,39Kr 27,11Kr 2,26.-
Hele oppskriften veier1 950 totalt1 950 pr porsj163 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 leiver

Skjenning hører til den fremste festmaten på Inderøy. Dette spesielle festflatbrødet hører til varme retter, og spesielt sodd.

Kok potetene med skallet på. La de stå til dagen etter, rens og mal på kjøttkvern to ganger. Ha i sukker og elt inn mel litt om gangen, fra undersiden av deigen. Det kan være stor forskjell på hvordan potetene er, og det skal være minst mulig mel i deigen. Den må ikke bli for fast. Den skal være tørr, seig og fin. Arbeid den godt og bak ut i byggmel.
Ta et emne og kjevle ut etter størrelsen på takken, så tynt som mulig. Trinse leiven fast og stek til løsmelet kan kostes av. Skjenning stekes kun på én side.

Etterpå smøres leiven med melk- og sukkerblanding, og ligg til den er passe stekt. Er takken for varm, blir brødet brent. Er den for kald blir leiven "dødstekt".
Skjær bort den ytterste kanten rundt, og del opp i 8 spisser. Legg skjenningstykkene i kasse med litt press oppå etter hvert som de blir ferdige. De skal være hele og godt gjennomstekte, gulbrune på farge.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13746)
Kategori: Flatbrød
Land: Norge
Fylke: Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Grovt flatbrød med potet.Grovt flatbrød med potet.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.