Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Skogdue i kantarell frikassé




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkskogduer

Frikassé:

200grfriske kantareller
Ca 3,5stksjalottløk
50grsmør
1glasshvitvin, tørr
litt olivenolje
2stang(stenger)persille
0,5stksitron, saften av
1dashsalt
1dashpepper

Kompott:

10stkplommer
Ca 4,5kvist(er)sitronmelisse
50grsmør
1Lite glassSlivovitz

Garniture:

2stk storbakepoteter
2stkgulrøtter
0,25stksellerirot
0,25stkkålrabi
brønnkarse


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Skogdue i kantarell frikassé med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier105,78755,35Kcal
Protein7,8055,70gram
Karbohydrat4,7834,13gram
Kostfiber1,258,93gram
Fett5,6240,13gram
Mettet fett2,5618,28gram
Alkohol0,34 %
Salt0,151,08gram
Pris på oppskriftenKr 11,55Kr 82,48Kroner
Hele oppskriften veier2 856 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Frikassé:
Kantarellerne svitses i smør sammen med de finhakkede sjalotteløk. Tilsettes hvitvin, olivenolje og kokes gjennom. Tilsettes hakket persille og smør. Smakes til med sitronsaft, salt og pepper.

Kompott:
Halve plommer mørnes i smør. Smakes til med Slivovitz, samt finhakket sitronmelisse.

Skogdue:
Duene renses og gjøres klare. Duene stekes i ovnen ved 250 grader C til de er gjennomstekte. Hviler heretter 10 minutter innen de anrettes.

Garnityr.
Poteter, selleri, gulrot og kålrabi skrelles og deles i passende størrelser. Kokes halvmøre og stekes heretter ferdige og gyldenbrune i klaret smør.

Anretning:
Duerne anrettes oppå plommekompotten, med frikasséen rundt om de stekte rotfrukter. Pyntes med brønnkarse.

Red anm
Det er kommet reaksjoner på bruk av skogdue. Dette er en fugleart som er definert som sårbar i Norge. Oppskriften er hentet fra danmark. Det anbefales å bruke andre duearter

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 15612)
Kategori: Ovnsrett
Land: Danmark

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.