Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Skogduer i rødvin




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 3stkskogduer
Ca 65grsmør
1dashsalt
1dashpepper
2sskonjakk
Ca 9stksjalottløk
Ca 3,75dltørr rødvin
250grsjampinjonger
sitronsaft


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Skogduer i rødvin med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier116,88516,78Kcal
Protein9,2640,94gram
Karbohydrat1,235,44gram
Kostfiber0,241,06gram
Fett6,2827,77gram
Mettet fett2,8112,42gram
Alkohol2,56 %
Salt0,190,83gram
Pris på oppskriftenKr 14,11Kr 62,39Kroner
Hele oppskriften veier1 769 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Plukk og rens duene. Tørk dem godt med en oppvridd klut. Gni dem inn- og utvendig med salt og pepper. Brun dem i 2-3 ss smør i en gryte.

Duene kan flamberes med konjakk: Hell da temperert konjakk over og tenn på. Rist på gryten til flammene slukker.

Legg rensede sjalottløk i gryten, hell på rødvin og skru ned varmen litt. La duene småsurre i gryten under tett lokk til de er møre. Unge duer trenger 20-30 min. Eldre duer opp til 1-1 1/2 time. Prøv med en tynn nål om kjøttsaften fra låret er lys og kjøttet virker mørt.

Surr hele, rensede sjampinjonger i 1-2 ss smør over sterk varme. Drypp 1 ss sitronsaft over og la væsken fordampe. Smak til med salt.

Anrett duene hele eller oppdelt på et varmt fat, pynt med løk og sjampinjonger. Server rødvinssjyen og brød og kokte grønnsaker til.

Red anm
Det er kommet reaksjoner på bruk av skogdue. Dette er en fugleart som er definert som sårbar i Norge. Oppskriften er hentet fra danmark. Det anbefales å bruke andre duearter

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8012)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.