Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Skogsopp-paté




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
60grusaltet smør
1,25dlhakket løk
0,75dloppskåret sjalottløk
1,25dlhakket stangselleri
2tshvitløk
500grskogsopp og sjampinjong
2,5dlhakkede valnøtter
0,5sstørkede basilikum
0,5sstørket timian
0,5sstørket oregano
1tstørket rosmarin
1tssalt
0,25tspepper
200grkremost
2,5dlferske brødsmuler
2stkegg


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Selleri
Spor-av-melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Skogsopp-paté med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier198,022 500,66250,07Kcal
Protein6,1077,037,70gram
Karbohydrat5,2566,306,63gram
Kostfiber2,3329,422,94gram
Fett16,44207,6120,76gram
Mettet fett6,2679,057,91gram
Salt0,779,680,97gram
Pris på oppskriftenKr 10,11Kr 127,67Kr 12,77.-
Hele oppskriften veier1 263 totalt1 263 pr porsj126 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 10 skiver

Varm smøret i en stor stekepanne til det skummer. Når skummingen har gitt seg, stekes løk, sjalottløk, selleri og hvitløk i ca 6 min til det har fått gyllen farge.

Sett opp varmen og legg i ferdig oppskåret sopp og sjampinjonger. Røres hele tiden til de blir gyllenbrune.

Tilsett krydder, valnøtter, salt og pepper. Røres til all fuktighet er fordampet.

Ta gryten av varmen og la pateen avkjøles.

Kjør alt til puré i kjøkkenmaskinen. Tilsett så kremosten og kjør til det er godt blandet og massen er blitt helt glatt. Hvis man har en liten maskin, kan det lønne seg å dele porsjonen i to. Bland inn brødsmuler og egg. Kjør maskinen til massen er glatt. Helles så over i godt smurt form.

Pakk formen helt inn i matpapir og så i aluminiumsfolie. Folien vil hjelpe å holde matpapiret på plass.

Stekes på 180 C midt i ovnen i ca 1 1/2 time. La formen bli avkjølt, innpakket på en rist. Når den er avkjølt, settes pateen, fremdeles innpakket, i kjøleskapet natten over.

Fjern folie og papir. Skjær rundt kanten med en skarp kniv. Snu den opp ned på et fat eller en dekorert glasstallerken.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9280)
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.