Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Skoltesamenes lutefisk




Ingredienser



Annonse


Fremgangsmåte:

2 kg tørrfisk legges i rikelig med kaldt vann og får stå en uke; hvis man vil, kan man bytte bytte vann iblant. Fisken vil da svelle opp til tredobbel størrelse.

Luten består av 4 liter bjørkeaske og 14 liter vann som kokes. Når luten er kald, tas bunnfallet bort, og luten skal vært klar og sterk nok til å svi på tungen. Legg fisken i et kar med lut og la den ligge i 3-4 døgn.

Når fisken er ferdiglutet, tar du den opp og legger den i et kar med rent vann og lar den ligge i fire nye døgn; da skal lutefisken være ferdig ...

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18268)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.