Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Skrei i sitrusmarinade



Skrei i sitrusmarinade oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
Sitrusmarinert skrei er en smårett eller forrett med mange spennende smaker og farger på samme tallerken. Oppskriften krever litt tid, men resultatet uteblir ikke.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grskrei, ryggfilet
0,5stkpurre
1stksjalottløk
0,5stkchilipepper, rød
1stkhvitløk
1stklime
0,5dlrapsolje
2stkrødbete
200grsukker
2dlhvitvinseddik
1dlappelsinjuice
salt og pepper
smør, usaltet

Terter

1plate(r)butterdeig
2stkplommetomat
1stkhvitløk
2tsgressløk
0,5dlolivenolje
1tsspisskummen, malt
salt og pepper

Tilbehør

100grselskapserter
1dashsmør


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk
Spor-av-egg
Spor-av-melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Skrei i sitrusmarinade med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier146,41685,85Kcal
Protein4,9723,28gram
Karbohydrat15,6973,50gram
Kostfiber1,155,39gram
Fett6,8331,99gram
Mettet fett1,014,73gram
Salt0,110,52gram
Pris på oppskriftenKr 5,82Kr 27,26Kroner
Hele oppskriften veier1 874 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader.
Skjær skreifilet i tynne skiver og legg dem i en ildfast form. Dekk skreiskivene med finhakket purre, sjalottløk, chili og hvitløk. Press saften av lime, og drypp den og rapsolje over skreiskivene. Dryss litt salt og pepper over og la skreien marinere i ca. 2 timer. Rett før servering tar du noen spiseskjeer vann i formen og lar skreien dampe ca. 2 minutter i ovnen.
Skjær rødbeter i terninger og stek disse i usaltet smør i ca. 1 minutt. Tilsett sukker og stek videre til det er lysebrunt. Hell på hvitvinseddik og appelsinjuice og kok rødbetene til de er møre.

Terter
Tin butterdeig og stikk ut små rundinger, ca. 3 cm i diameter. Her kan du bruke et passende glass.
Stek dem i stekeovn ved 180 grader i ca. 12 minutter. Avkjøl tertene og klem ned et lite hull i midten til fyllet.
Skold tomater, del dem i fire og skrap ut kjernene.
Skjær tomatkjøttet i små terninger og bland dem med hakket hvitløk, gressløk og olje.
Smak til med spisskummen, salt og pepper. Fyll blandingen i butterdeigstertene.

Tilbehør
Surr erter i smør til de er møre.
Server skreiskivene med terter, rødbeter og erter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29046)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Skrei i sitrusmarinade.Skrei i sitrusmarinade.
Denne retten har 146,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitrusmarinert skrei med avokadokrem.Sitrusmarinert skrei med avokadokrem.
Denne retten har 133,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ceviche av skrei.Ceviche av skrei.
Denne retten har 64,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.