Skreimølje med moderne vri

Bilde av Skreimølje med moderne vri.
Fotograf: Synøve Dreyer

Skreimølje med lever og rogn er en tradisjonsrett i Norge. I denne oppskriften lager du spinat, saltkokte poteter og gulrotmos i tillegg til lever og rogn.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1kgskrei, skiver
400grrogn, rå
200grlever
200grspinat
1feddhvitløk
1sssmør
1dashsalt

Saltkokte poteter

500grpotet, liten type
500grsalt
1litervann

Gulrotmos

4stkgulrot
2sssmør
1,5dlmatfløte
1dashsalt og pepper


Fremgangsmåte:

Kok opp en stor kasserollen med vann og tilsett 3 ss salt per liter.
Ta kasserollen til side og legg i skreiskivene.
Sett den tilbake på platen og kok opp, trekk den til side, sett ned varmen og la fisken trekke i 6-7 minutter.
Surr spinaten raskt i en stekepanne med presset hvitløk og smør til den er myk.

Rogn
Kok opp nok vann til å dekke rognen og tilsett 1 ss salt per liter.
Vask rognen og pakk den godt inn i matpapir. Fest gjerne endene med strikk, slik at den ikke går i oppløsning.
Legg den innpakkede rognen i det kokende vannet og la den trekke i 20-30 minutter.

Saltkokte poteter
Kok opp salt og vann, tilsett potetene og kok til de er møre, ca. 20 minutter. Ta dem ut av det salte vannet og la dem renne av på tørkepapir.

Gulrotmos
Skrell gulrot, skjær i terninger og kok møre i usaltet vann.
Sil av kokevannet og mos gulrot sammen med smør og matfløte. Smak til med salt og pepper.

Lever
Rens leveren for hinner og tråder, del den i biter og legg den i en liten kasserolle. Når fisken er ferdigkokt, tar du et par øser av kokevannet og heller over leveren. Kok forsiktig opp og la den trekke i 2-3 minutter.

Server skrei med spinat, rogn, saltkokte poteter, gulrotmos og lever.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 31210)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 68,57 Kcal
Protein 7,67 g
Fett 3,15 g
Karbo 2,19 g
Pris 5,74.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!