Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Smørbrødkake




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkrundt brød.(Brød stekt i 24 cm rund kakeform
500grrøkelaks
0,5dlvanlig sennep
1tsfransk sennep
2tssukker
1dlolivenolje
0,75dllettrømme
2stkepler
0,75dlhakket dill eller persille
1dashsmør
strimlet issalat

Pynt:

2dlcrème fraiche
1tssennep
Ca 8ssmajones
ev. litt salt
noen dillkvaster
1stksitron


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Sennep
Spor-av-melk
Spor-av-soya
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Smørbrødkake med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier293,726 548,781 091,46Kcal
Protein8,72194,4232,40gram
Karbohydrat20,49456,8576,14gram
Kostfiber1,3229,434,91gram
Fett19,36431,6571,94gram
Mettet fett4,4098,1016,35gram
Salt1,1325,304,22gram
Pris på oppskriftenKr 8,16Kr 181,94Kr 30,32.-
Hele oppskriften veier2 230 totalt2 230 pr porsj372 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 6 stykker

Fisken (ca. halvparten ) skjæres i småbiter elle fine strimler.Resten er til pynt. Rør sennepen sammen med sukker. Spe med oljen litt etter litt under krafteg pisking.Vend lettrømmen forsiktig inn i sausen. Skrell eplen og skjær dem i bitte små terninger og bland dem inn i sausen sammen med dill/persille og laksestrimler. Del brødet på langs i 3 deler.

Strimle og skyll salaten. La den renne godt av. Ha litt smør på 2 av bunnene og dekk begge med salat. Fordel laksesalaten over den grønne salaten og legg delene oppå hverandre med den siste delen på toppen.

Pyntingen:
Rør alle ingrediensene sammen til en krem som strykes på sidene og toppen av kaken. Dekk sidene med med lakseskiver og legg resten av laksen på toppen, gjerne i fint mønster ( tekanter/ firkanter eller lakseroser )sammen med dillkvaster.Sitronbåter serveres til og gjerne pepper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2687)
Kategori: Kalde retter
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.