Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Smørfisk(Escolar) m sauterede spinat-vilde ris




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grsmørfisk
60grvillris
30grpinjekjerner
2stksitroner
160grspinat
6stkgrønne asparges
12stkminigulrøtter
4stkgrønne muslinger
3dlhvitvin
0,5dlfløte
1dlvann
salt, pepper og dill
10stkpoteter, nye
0,25stang(stenger)rabarbra
maizena


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Fisk
Melk
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-skalldyr
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Smørfisk(Escolar) m sauterede spinat-vilde ris med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier89,671 410,51Kcal
Protein3,9261,66gram
Karbohydrat9,06142,51gram
Kostfiber1,4723,12gram
Fett3,1649,71gram
Mettet fett1,0917,15gram
Alkohol0,91 %
Salt0,091,42gram
Pris på oppskriftenKr 6,40Kr 100,67Kroner
Hele oppskriften veier3 146 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

De vilde ris koges i ca 1/2 time og køles af. Spinaten skylles godt og dryppes af. Riv skallen af 1 citron og sæt til side.
Saften presses ud af de 2 citroner og hældes i en gryde sammen med 2 dl hvidvin og citron skallen. bring gryden i kog og reducer det til det halve. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber og jævn med maizena. Smørfisken skæres i stykker, tørres, vendes i mel og steges på en god varm panden. Krydres med salt og peber.
Pinjekernerne ristes af på en tør pande til de er gyldne. De grønne muslinger lægges i en sigte og sættes i en gryde m 1 dl hvidvin og 1 dl vand. Der lægges låg på og de dampes. Grøntsagerne koges så de stadigvæk er sprøde.
Spinat sauteres af på en varm pande med smør og de vilde ris tilsættes samt salt og peber. Anret på tallerkner og server med nye poteter drysset med hakket dild. Kan garneres med vaniliekogte rabarber og pinje kerne. Grøntsagerne kan varieres efter årstiderne.

Husk at stekesjyen må ikke brukes. Heller ikke kokevann der det er aktuelt.

Escolar kan gi diare pga sitt innhold av ufordøyelig fett og voksstoffer. Kan og inneholde histamin ved gal lagring.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 2960)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.