Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Smaalensgås

Oppskriften har fått 4,7 poeng. 4,7 poeng (av max 6) i snitt fra 3 lesere
Oppskriften har hatt 6293 lesere! 6293 lesere

Ingredienser

1 gås ca 6 kg
smør

Gåsepølse:

lårkjøtt
egg
fløte
salt
pepper
170 g gåselever
gåsehalsen
Grønnsaker:

125 g persillerot
125 g sellerirot
125 g gulrot
125 g purreløk
2 ss gåsefett
500 g rødløk
4 ss mørk sirup
4 ss rødvinseddik

Saus:
krås, hjerte og skrog
rotgrønnsaker
smør

Potet- og maisterrine:

1 kg Beate poteter
1 maiskolbe
2 egg
salt
pepper

Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Ovnsrett
Land: Norge
Fylke: Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett


Fremgangsmåte:

Denne oppskriften er utviklet gjennom et samarbeid mellom fire mesterkokker i Østfold. Gjennom prosjekt ”Østfoldmat” arbeides det med å utvikle oppskrifter og matretter som har bakgrunn i lokal mattradisjon og er basert på lokale råvarer.

Ben ut gåsa og del i bryst og lår. Brystet brunes og stekes helt i ovn. Lårkjøttet kjøres i hurtighakke, tilsettes egg, fløte og krydder. Lever grovkuttes og blandes i den ferdige farsen. Alt fylles i gåsehalsen og bindes igjen. Resultatet blir en gåsepølse.

Grønnsakene kuttes i terninger og freses i gåsefett. Rødløk kokes i sirup og rødvinseddik.

Saus: Krås, hjerte og skrog grovhakkes, brunes med grønnsaker og kokes. Siles. Reduseres.

Potet- og maisterrine: Poteter skrelles, mais kuttes og kokes mørt. Kjøres i hurtighakke med egg og krydder. Den ferdige potet- og maismasse fylles i kuvert-terriner og bakes i ovn.

Ved servering legges grønnsaker og rødløk midt på en varm tallerken. Gåsebryst skåret i tynne skiver legges sammen med et stykke gåsepølse. Sausen helles rundt. Potetsuffléen serveres ved siden av.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Stekt gås med sjysaus og stekte poteter hos oss.Les mer om Mortensgås 1 hos oss.