Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Smaalensgås

Oppskriften har fått 4,7 poeng. 4,7 poeng (av max 6) i snitt fra 3 lesere
Oppskriften har hatt 6166 lesere! 6166 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:

Ingredienser

1 gås ca 6 kg
smør

Gåsepølse:

lårkjøtt
egg
fløte
salt
pepper
170 g gåselever
gåsehalsen
Grønnsaker:

125 g persillerot
125 g sellerirot
125 g gulrot
125 g purreløk
2 ss gåsefett
500 g rødløk
4 ss mørk sirup
4 ss rødvinseddik

Saus:
krås, hjerte og skrog
rotgrønnsaker
smør

Potet- og maisterrine:

1 kg Beate poteter
1 maiskolbe
2 egg
salt
pepper

Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Ovnsrett
Land: Norge
Fylke: Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett

Fremgangsmåte:

Denne oppskriften er utviklet gjennom et samarbeid mellom fire mesterkokker i Østfold. Gjennom prosjekt ”Østfoldmat” arbeides det med å utvikle oppskrifter og matretter som har bakgrunn i lokal mattradisjon og er basert på lokale råvarer.

Ben ut gåsa og del i bryst og lår. Brystet brunes og stekes helt i ovn. Lårkjøttet kjøres i hurtighakke, tilsettes egg, fløte og krydder. Lever grovkuttes og blandes i den ferdige farsen. Alt fylles i gåsehalsen og bindes igjen. Resultatet blir en gåsepølse.

Grønnsakene kuttes i terninger og freses i gåsefett. Rødløk kokes i sirup og rødvinseddik.

Saus: Krås, hjerte og skrog grovhakkes, brunes med grønnsaker og kokes. Siles. Reduseres.

Potet- og maisterrine: Poteter skrelles, mais kuttes og kokes mørt. Kjøres i hurtighakke med egg og krydder. Den ferdige potet- og maismasse fylles i kuvert-terriner og bakes i ovn.

Ved servering legges grønnsaker og rødløk midt på en varm tallerken. Gåsebryst skåret i tynne skiver legges sammen med et stykke gåsepølse. Sausen helles rundt. Potetsuffléen serveres ved siden av.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Mortensgås 1 hos oss.Les mer om Stekt gås med sjysaus og stekte poteter hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:13374



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen