Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Smørbrød med sitrusgravet kveite og sennepsvinaigrette



Smørbrød med sitrusgravet kveite og sennepsvinaigrette oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Sitrusgravet kveite smaker av fest på gode skiver av landbrød.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4skive(r)landbrød
Ca 100grsmør
4stksalatblad
sennepsvinaigrette
400grgravet kveite i skiver
50grtørkede rød cherrytomat
sitron- og limestrimler
løyrom

Sitrusgravet kveite:

400grrenskåret kveitefilet uten skinn og ben
4sscognac
1stklime, revet skall
1stksitron, revet skall
1dlsukker
1dlsalt

Tørkede cherrytomater:

500grrød cherrytomat
grovsalt

Sitron- og limestrimler:

2stksitron, revet skall og saft
2stklime, skallet
1dlsukker

Sennepsvinaigrette:

1ssdijonsennep
2sssherryeddik
Ca 1dlgod olivenolje
1dashsalt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk
Sennep
Spor-av-melk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Smørbrød med sitrusgravet kveite og sennepsvinaigrette med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier137,481 122,25Kcal
Protein5,6946,45gram
Karbohydrat9,1674,77gram
Kostfiber1,3110,69gram
Fett8,0565,71gram
Mettet fett2,4219,75gram
Alkohol0,43 %
Salt3,8531,39gram
Pris på oppskriftenKr 9,33Kr 76,16Kroner
Hele oppskriften veier3 265 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Sitrusgravet kveite:
Gni inn kveiten med sukker og salt og la den ligge kjølig noen timer. Skyll og tørk fisken godt og legg den i dobbel plastpose med cognac og sitrusskall. La fisken ligge i kjøleskapet over natten.

2. Tørkede cherrytomater:
Del tomatene i to. Legg grovsalt på en stekeplate og legg tomatene over. Stek tomatene i ovnen på 65 °C i et par timer, til tomatene er delvis tørre.

3. Sitron- og limestrimler:
Skrell av det ytterste skallet på lime og sitron, og kutt det i tynne strimler. Kok sitruskallet i vann og skift vann syv ganger for å få vekk bitterheten i skallet. Kok opp sitronsaft og sukker, og la sitrusstrimlene trekke under lokk til blandingen er avkjølt.

4. Sennepsvinaigrette:
Visp sammen ingrediensene til vinaigretten og smak til med salt og pepper.

5. Anrett smørbrød:
Bre smør på skivene og legg på salat. Drypp over vinaigrette og legg på skiver av gravet kveite. Topp med tomater, sitron og limestrimler. Avslutt med løyrom.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 31191)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Smørbrød

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Dobbeldekker med kveite.Dobbeldekker med kveite.
Denne retten har 102,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kveite -steaksandwich.Kveite -steaksandwich.
Denne retten har 179,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Smørbrød med sitrusgravet kveite og sennepsvinaigrette.Smørbrød med sitrusgravet kveite og sennepsvi.
Denne retten har 137,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.