Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Smultkoking




Ingredienser




Annonse


Fremgangsmåte:

Fett til å koke i kan være: svinesmult, matfett, kokosfett eller olje.

Bruk en tykkbunnet gryte av jern eller aluminium. Fyll ikke gryten mer enn halvfull med fett. Med for lite fett blir kakene ujevnt stekt og har lett for å bli brente. Varm fettet langsomt til ca 175 C. Fettet er passe varmt når det blir "stille" i gryten, og det ryker lett av det, eller hvis det bruser rundt en trepinne som stikkes nedi. Kakene skal gå raskt til bunns og raskt komme opp igjen.

Hold temperaturen jevn under stekingen. Er varmen for svak, blir kakene smulttrukne. Er fettet for varmt, blir kakene brune utenpå og rå inni. Tilsett et par rå potetbiter hvis fettet blir for varmt. Ha alltid et lokk for hånden til å legge over gryta i tilfelle det skulle begynne å brenne.

NB: Slå aldri vann over varmt fett.

Snu kakene med to trepinner. La fettet renne godt av før smultbaksten legges på rist dekket med kjøkkenpapir.

Smultbakst smaker best nystekt. Den er godt egnet til frysing og kan varmes opp litt like før servering.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12937)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.