Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Smultringer 6



Smultringer 6 oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Smultringer er i Norge en tradisjon å bake i adventstiden, men det er også en småkake som mang en bestemor gjerne lager i resten av året også.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3stkegg
375grsukker
3dlseterrømme
2dlmatfløte
50grsmør
750grhvetemel
0,5tskardemomme, malt
2tshornsaltIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1kgsmult til steking eller nøytral olje


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Smultringer 6 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier535,0315 117,65215,97Kcal
Protein4,18118,111,69gram
Karbohydrat32,89929,3313,28gram
Kostfiber0,9125,710,37gram
Fett42,771 208,5017,26gram
Mettet fett18,10511,437,31gram
Salt0,051,550,02gram
Pris på oppskriftenKr 4,80Kr 135,63Kr 1,94.-
Hele oppskriften veier2 826 totalt2 826 pr porsj40 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 70 smultringer

1 porsjon gir ca 70 smultringer

Visp egg og sukker godt sammen. Tilsett seterrømme, matfløte og smeltet smør. Sikt i hvetemel, kardemomme og hornsalt. Rør deigen forsiktig sammen. Dekk til bakebollen med plastfolie og sett den kaldt i noen timer eller over natten.
Bak deigen ut til en 1 cm tykk leiv på en godt melet flate. Bruk en smultringstikke til å lage ringene. Varm smult eller nøytral olje i en gryte til 180 grader. Stek ringene lysebrune i smulten. Avkjøl smultringene på kjøkkenpapir på rist.

Tips:
De små rundingene som blir til overs etter at man har stanset ut smultringene kan også stekes i smulten. Fyll de gjerne med litt syltetøy som sprøytes inn og rull de i melis. Nydelig!

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 27044)
Tilberedningstid: 75 min + noen timer
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Småkaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Strull 2.Strull 2.
Denne retten har 319,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Strull fra Akershus.Strull fra Akershus.
Denne retten har 334,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rømmebrød fra Oppdal.Rømmebrød fra Oppdal.
Denne retten har 301,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Smultringer 6.Smultringer 6.
Denne retten har 535,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 42,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Strull.Strull.
Denne retten har 331,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Smultringer 2.Smultringer 2.
Denne retten har 309,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.