Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Smyrja




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1litermelk
250grkandissukker
150grsirup
300grprim
175grhvetemel
50grsukker
kaldt vann
2sslettrømme


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Smyrja med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier190,913 743,75Kcal
Protein3,7874,13gram
Karbohydrat35,99705,76gram
Kostfiber0,305,88gram
Fett3,4768,05gram
Mettet fett2,2243,53gram
Salt0,203,89gram
Pris på oppskriftenKr 2,88Kr 56,48Kroner
Hele oppskriften veier1 961 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

La kandissukkeret smelte i litt av melken. Tilsett resten av melken, sirupen og primen og la alt koke sammen.

Lag jevning av hvetemel, sukker og kaldt vann. Ha i rømmen og spe jevningen i den kokende melkeblandingen. Kok opp og la det småkoke ca 10 minutter. La smyrja bli kald.

Smør godt, mykt smør i små klatter på vrangene av lefsene. Det skal være smør på hele leiven, og smyrja på halvparten. Et par skjeer smyrja er passe på en leiv. Brett den andre halvparten av leiven over. Klipp kantene rene, og klipp så lefsen i passe stykker. Det er den ferdige smurte lefsen som kalles kling.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13029)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.