Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Sodd fra Nordmøre




Ingredienser



Annonse


Fremgangsmåte:

Sodd var (og er?) bryllupsmat på Nordmøre. Her en oppskrift fra 1932.

Kok kjøttstykker av kalv eller sau med poteter, gulrøtter og neper. Når alt er mørt, ta opp kjøttet og skjær det i mindre biter og ha det opp i gryta igjen.

Har du helgryn i sodden blir den ekstra god. Helgryn må ligge i bløt over natten. Helgryn er bygg-gryn som er avskallet, dvs ytterste delen av kjernen er slipt bort. En får da grynsodd. Smak til med salt og pepper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Annies Gjestekro
(Intern: 16167)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kjøttsuppe fra Møre.Kjøttsuppe fra Møre.
Denne retten har 71,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.