Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Søst 3



Søst 3 oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Søst ble ofte brukt som tilbehør til lefser, flatbrød eller vafler. Men kan selvsagt brukes på brødskive eller til noe annet gøy.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grsukker
4literhelmelk
1literkefir
3dlseterrømme
2stkeggehvite
2sseddik, 7 %
3sshvetemel
1ssmalt kanel
1dlrosiner


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Søst 3 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier101,871 497,11Kcal
Protein3,1346,00gram
Karbohydrat11,71172,09gram
Kostfiber0,152,20gram
Fett4,6968,93gram
Mettet fett3,0244,38gram
Salt0,091,36gram
Pris på oppskriftenKr 2,02Kr 29,69Kroner
Hele oppskriften veier5 879 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Brun sukkeret i kjelen som søsten skal kokes i. Ta det så av platen og avkjøl litt. Spe med helmelk og kok opp under omrøring.
Bland sammen kefir, seterrømme, eggehviter og eddik og hell dette i den varme melka. La alt småkoke ca 2 timer. Rør litt av og til så det ikke svir seg.
Ta av litt myse, avkjøl dette og bland med hvetemel, ca 3 ss til jevning. Hell jevningen tilbake i massen og rør til den er passe tykk. Nå skal det ikke røres mer enn høyst nødvendig.
Servér med kanel og rosiner etter smak. Søst brukes for eksempel som tilbehøt til lefser, flatbrød eller vafler.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 30597)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Tilbehør
Land: Norge
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Vaniljekrem til eclairs.Vaniljekrem til eclairs.
Denne retten har 189,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krydderkrem til eclairs.Krydderkrem til eclairs.
Denne retten har 198,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Søst 3.Søst 3.
Denne retten har 101,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bollegrøt fra Nøtterøy.Bollegrøt fra Nøtterøy.
Denne retten har 171,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.